7 grešaka sa maskama za lice koje sigurno pravite!

maske za lice

Maske za lice su jedan od omiljenih i višestruko korisnih proizvoda za negu kože – rešavaju specifične probleme, dok su u isto vreme opuštajuće i pružaju vam SPA iskustvo u vašem domu. Ipak, mnoge od nas prave sigurno neku grešku sa maskama za lice, koje utiču na sveukupan učinak! U nastavku saznate koje su to!

Maske za lice: Da li pravite negu od ovih grešaka?

#1: Ne uzimate tip vaše kože u obzir

Kremu za lice i čistač kože sigurno birate prema tipu kože, a to morate raditi i sa maskma za lice. Na primer, ako imate suvu kožu, potražite hidrirajuće maske, a ako ste vlasnica masne kože, glinene pročišćavajuće maske su bolji izbor. Dakle, masku ne birajte prema sjajnim kritikama i pohvalama vaše drugarice, već uključivo prema tipu kože!

glinena maska za lice

#2: Ne očistite lice pre nanošenja maske

Generalno, sve maske se nanose na očišćenu suvu kožu, tako da je čišćenje kože obavezan korak pre nanošenja maske. Kada ste se umili, utapkajte sav višak vode. Ako ipak ne očistite lice, nanećete masku na sloj bakterije i prljavštine.

#3: Ne operete ruke pre nanošenja maske

Važno je da kožu očistite pre nanošenja maske, a kada je reč o rukama? One obavezano moraju biti čiste, jer ne želite da prenesete bakterije i masnoću sa prstiju na lice. Odlična ideja za higijenski način aplikacije maske je uz pomoć ravne sintetičke četkice za puder!

Povezano: Maske za lice od gline – sve što treba da znate!

#4: Zaboravljate da nanesete kremu posle

Sa skidanjem ili ispiranjem maske s lica, nega nije gotova! Obavezan korak posle svake maske (izuzet noćnih leave-in maski u vidu kreme) jeste nanošenje hidratacije, inače će vam koža biti suva. Nakon što ste isprali masku, nanesite vašu omiljenu dnevnu ili noćnu kremu, u zavisnosti od doba dana.

sheet maska za lice

#5: Masku koristite samo tokom dana

Lako je pretpostaviti da morate biti budni kako biste koristili masku za lice, ali to nije slučaj! Naravno da ne treba da zaspite dok imate na licu glinenu masku, ali postoje specijalno fomulisane noćne maske, koje su predvidjene da na licu stoje tokom cele noći, i rade za vas dok spavate. Takve maske su uvek u formi bogate kreme ili gela koji se utrlja na kožu pre spavanja.

#6: Zaboravljate da ih koristite redovno

Dobra vest je da maske za lice nisu nešto što je rezervisano samo za specijalne prilike! Vaš ten može imate veliku korist od redovnog maskiranja! Za većinu maski za lice, preporuka je da se koriste 1-2 puta nedeljno, a hidrirajuće možete i češće!

Ako želite boost hidratacije, savetujemo vam da probate Skinology HYDO FORCE gel masku za lice sa hamamelisom!

gel maska hamamelis

#7: Ostavljate masku predugo da stoji na koži

Znamo da se lako možete zaneti kada držite masku, ali to ne znači da će maska bolje “raditi” ako je ostavite duže. Uvek poštujte uputstva sa pakovanja, kada je reč o tajmingu. Dobar savet je da navijete alarm, koji će vas podsetitit kada je vreme da isperete masku sa kože!

Za masnu i kožu sklonu aknama predlažemo Skinology SKIN RESCUE krem masku za lice, sa ihtiolom i niaciamidom.

maska za masnu kozu

Pročitajte još i: 6 dilema kod korišćenja maski za lice – razrešenih!

error: Content is protected !!