Maske za lice od gline: Sve što treba da znate

maske od gline

Maske od gline su idealne za negu i čišćenje kože lica pre, ali i tokom leta jer uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, sužavaju pore, poboljšavaju cirkulaciju, uništavaju bakterije koje izazivaju akne i bubuljice, ostavljajući kožu hidriranom i mekom. Iako su idealne za svaki tip kože, postoje važna pravila kojih bi se trebali pridržavati prilikom nanošenja maske od gline.

Maska od gline za vaš tip kože

Gline razlikujemo po bojama koje nose određeni sastav pogodan pojedinim tipovima i problemima kože. Zelena glina uklanja višak masnoće te podmlađuje kožu jer podstiče sintezu kolagena i elastina. Crna glina uklanja mrtve ćelije kože, podstiče cirkulaciju, a najbolji je način za posvetljenje i ujednačavanje tena. Bela glina je idealna za negu osetljive kože sklone alergijama. Ružičasta glina poboljšava elastičnost kože, a može se koristi i za tretiranje tamnih podočnjaka i natečenih vrećica ispod očiju. Žuta glina nežno i učinkovito pomaže u lečenju kožnih bolesti. Crvena glina izvlači nečistoće iz kože. Vulkanska mineralna glina čisti, smanjuje i zatvara pore.

Očistite lice pre nanošenja maske od gline

Kako biste omogućili da koža lica upije hranljive sastojke iz maske od gline, neophodno je temeljno očistiti kožu od šminke i nečistoće blagim sapunom. Ili naparite lice nekoliko minuta kako biste otvorili pore i ukloniti mrtve ćelije kože, ali i povećali propustljivost kože za prodiranje hranljivih sastojka iz maske od gline u dublje slojeve kože.

Nanesite tanak sloj maske od gline

Upotreba maske od gline je vrlo jednostavna. Prstima ili kistom nanesite i ravnomerno rasporedite tanak sloj maske od gline na čistu kožu celog lica. Obavezno izbegavajte nežnu i tanku kožu oko očiju i usana.

Sušenje maske od gline

S obzirom da maska od gline upija masnoću sa površine kože, ali i vlagu, ne smete dozvoliti da se u potpunosti osuši. Čim gornji sloj maske od gline počne da menja boju, isperete je sa lica. Kada primetite da vam se lice zateže, možete ga poprskati vodom, kako biste sprečili da se maska od gline u potpunosti osuši i dehidrira kožu.

Isperite masku od gline hladnom vodom

Umivanje hladnom vodom je jedan od najboljih načina da sačuvate mladalački izgled, zato, nakon korišćenja maske od gline, lice isperite hladnom vodom kako biste skupili pore te učvrstili kožu. Na ovaj način ćete i ublažiti bore te dodatno osvežiti lice.

maske za lice od cetiri vrste gline
Pogledajte i kako razmaziti kožu pomoću maske za lice od gline!

Nega lica posle maske od gline

Maska od gline može vašu kožu lica lišiti hidratacije te je nakon njenog korišćenja vašem licu potrebna dodatna nega. Najbolji izbor za dubinsko vlaženje i hranjenje kože posle primene maske od gline obezbediće vam hidratantna maska koja je idealna za sve tipove kože, brzo se upija i obogaćena je vitaminom E, aloe verom i ima zaštitno antioksidativno dejstvo.

Ne koristite često masku od gline

Prečesta upotreba maske od gline može isušiti, pa čak i iritirati vašu kožu lica. Ukoliko su maske od gline deo rutinske nege kože lica, najbolje je da ih upotrebljavate 1 nedeljno ako imate normalnu kožu, 2 puta nedeljno ako imate masnu kožu, a osobe sa suvom kožom trebalo bi da koriste maske od gline jedanput u 15 dana.

Povezano: Glina – Savršena detoksikacija tela i lica!

error: Content is protected !!