Glina – Savršena detoksikacija tela i lica

By  |  0 Comments

Voda i glina su dva najkorisnija sredstva koja nam majka priroda pruža lično. Ljudi i životinje su vekovima podjednako koristili ovu magičnu kombinaciju za negovanje svojih unutrašnjih i spoljašnjih delova tela. Zašto se ne bismo vratili prirodi i koristili glinu kao sastojak za detoksikaciju lica i tela?

Šta je glina?

Bentonitske gline se formiraju iz atmosferskog vulkanskog pepela. Najpoznatije su natrijum-bentonit i kalcijum-bentonit glina, poznate po visokom i jakom stepenu upijanja (kada su negativni joni zamenjeni pozitivnim jonima).

Ovo je veoma važno za proces detoksikacije tela jer su većina teških metala i toksina (stvari kojih se želite rešiti iz tela i kože) privučeni negativnim naelektrisanjem gline. Privlačenje omogućava da glina apsorbuje toksine i ostavi za sobom minerale.

Glina ujedno poseduje i antibakterijska svojstva, što dalje pomaže u procesu detoksikacije. Neki od znakova da je vaše telo preopterećeno stresom i toksinima iz okoline, što su dobri razlozi da posegnete za glinom:

  • glavobolja
  • bolovi u telu
  • akne
  • alergijske reakcije
  • varenje
  • pritisak
  • problemi sa sinusima
  • crvenilo
  • ekcem
  • umor.

glina

Tri jednostavna načina da koristite glinu za detoksikaciju tela su:

1. Kupka od gline:

Odličan način za detoksikaciju kože je kupka od gline. Glina će izvući toksine i nečistoće iz pora na koži. Dodajte omiljeno eterično ulje u kupku od gline i priuštite vašoj koži i čulima aromatičnu terapiju.

Recept je jednostavan: dodajte 1 do 2 šolje gline u kadu s toplom vodom (plus omiljeno eterično ulje) i potopite celo telo u kupku oko 15 minuta, a zatim je isperite i uživajte u mekom, čistom osećaju vašeg tela i kože. Takođe, pijte dosta vode sa limunom ili kokosom, morskom soli i medom (šta je medena voda i kako da je napravite) da ponovo uspostavite balans vašeg sistema posle kupanja.

2. Maska za lice

Ova maska za uklanjanje toksina će očistiti pore na koži, ukloniti bakterije i dati vam mek, blistav ten. U zavisnosti od izbora gline, da bi zadržali zdravu pH ravnotežu kože, treba da koristite tečnosti kao što su hidrosol sa niskom pH vrednosti ili jabukovo sirće.

Kako se to radi: pomešajte 2 kašike gline sa hidrosolom ili jabukovim sirćetom dok ne formirate meku pastu. Ako dodajete eterična ulja, dobro promešajte. Koristeći prste ili četkicu, glatku smesu nanesite na lice i vrat. Ostavite da odstoji 5 do 10 minuta, ali ne dozvolite da se potpuno osuši. Ako maska počne da se suši, poprskajte lice sa hidrosolom ili čistom vodom da ostane vlažna (glina treba tečnost da bi obavljala svoj posao detoksikacije). Isperite u potpunosti sa toplom vodom i posušite sa peškirom, a zatim hidrirajte.

maska za lice sa glinom

3. Voda za usta:

Odličan način za uklanjanje toksina i bakterija iz usta je korišćenje gline kao tečnosti za ispiranje usta. Pomešajte ½ kašičice gline sa ¼ šolje filtrirane vode. Uzimajte male gutljaja i grkljajte usta 1 minut, ponavljajući dok ne potrošite tečnost. Isperite usta običnom vodom i uživajte u svom čistom i zadahu punom svežine.

Važna napomena je da kada koristite glinu, uvek koristite staklene, keramičke ili drvene posude i pribor.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!