Mesečni horoskop za MAJ 2016.

By  |  0 Comments

Mesečni horoskop daje odgovore na mesečnom nivou u vezi ljubavi, posla, zdravlja i novca. Pogledajte šta očekuje vaš horoskopski znak u maju 2016.

Evo maja, evo divnog vremena… doduše, bar se nadamo da će biti divno i da će se proleće konačno setiti šta mu je u opisu posla i početi da nas greje kako treba. Ako može – malo manje kiše, bilo bi lepo!

Ako je suditi po zvezdanom nebu iznad nas, planete su se u priličnoj meri „namrgodile“ i umesto da nas poguraju napred, one nas non stop vraćaju unazad….pa dokle više moramo da idemo unatraške i da rešavamo probleme i situacije iz prethodnog perioda? Očigledno – sve dok ih ne završimo kako treba. Ne treba zanemariti da je ovoliki broj retrogradnih planeta uvek najava karmičkih, sudbinskih dešavanja, znači onoga što moramo odraditi i ne možemo izbeći…

A na ulasku u maj mesec stoji ovako… retrogradni Pluton, Saturn, Jupiter, Mars, Merkur….ma divno da divnije biti ne može….Kada je ovakva situacija, treba biti pametan i ne trošiti se previše, jer je energija koju posedujemo slabašna i lako je rasipamo. Zato je uvek dobro odrediti prioritete i ne preuzimati na sebe više nego što možete da „izgurate“. Jedina planeta koja je u dobroj postavci i u svom vladarstvu je Venera u znaku Bika. Doduše, Neptun je u Ribama, kojima i vlada, ali u dosta nezgodnim aspektima i trenutno nam nije ni od kakve pomoći. Dakle, ta Venerica nam daje baš ono što sam vam malopre napomenula – samo polako, strpljivo, stabilno, ne žuriti nigde – i sve će biti u redu.

Prvo neko bitnije dešavanje je na razmeđi 6-7. maj kada imamo Mlad Mesec u znaku Bika, kao najavu toga da se trebamo okrenuti ličnim prioritetima i jačanju stabilnosti. Ovo dešavanje nam govori da u tome možemo biti uspešni.

9-og maja – aleluja! Jupiter konačno kreće direktnim hodom u znaku Device. Iako on u ovom znaku nema neko naročito povoljno dejstvo (to vam je ono – sreća na kašičicu) ipak će njegovo kretanje unapred donekle umanjiti uticaje koje u ovom periodu trpimo. Ipak, sve vreme do kraja meseca će biti u kvadratu sa Saturnom, pa će i ta pomoć koju dobijamo biti ograničena. Neko bi rekao – Saturn omogućava da Jupiter pomogne, ali samo prema zaslugama, pa je ovo varijanta – koliko ste uložili u to da neke stvari ispravite, u toj meri ćete sada ostvariti napredak… uvek ima neka začkoljica, jel da?

U periodu do polovine maja će jako biti naglašeni zemljani znaci, i to Velikim zemljanim trigonom, pa je ovo odličan period da se u poslovnom i emotivnom segmentu ustalite, koliko – toliko.

21-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca, a odmah 25-og i Venera ulazi u ovaj znak. U međuvremenu, 22- og imamo i Pun Mesec u znaku Strelca, a 23-eg Merkur kreće direktnim hodom. Komunikacija, pokret – aktiviramo se u velikoj meri, i spremni smo da rešavamo i poslovnu i ljubavnu problematiku. Oslobađa se velika količina energije, koju moramo pametno usmeriti. U tim danima – svađu i rasprave zaboravite, samo je dogovor na prvom mestu! Ne zaboravite ono – dogovor kuću gradi, nesloga je razgrađuje!

U noći između 27-og i 28-og maja Mars se vraća u znak Škorpije. Vreme je da završimo ono što smo započeli, a što je za naš život veoma bitno. Nešto smo počeli u periodu od pre par meseci kada je Mars bio direktan u ovom znaku, ali je moguće da će se kod nekih otvoriti i situacije koje su započete još pre dve godine, kada je ova planeta poslednji put bila u Škorpiji. U svakom slučaju, ovo je dolazak velike energije kao pomoći za naše namere i planove i iskoristite ovu podršku na najbolji način.

I, da malo rezimiramo i da pokušamo da sagledamo u celosti kakvi su ovi dani pred nama. I dalje ćemo osećati da ne možemo da se „razmašemo“ i da smo u onoj varijanti – dovde možeš, odavde ne možeš. Kao da nas je neko ograničio ili da nas gura u tačno određenom pravcu. Ne može tamo gde vi hoćete ili gde vi lično smatrate da bi vam bilo najbolje, već imate usmerenje na tačno ona područja koja se moraju ispraviti, raščistiti, srediti. Prema tome, ne shvatajte ove dane i ovaj mesec kao ograničenje, već kao priliku da sredite one situacije koje su klimave i labave u vašem životu.

Raspoloženje će tokom ovog perioda ipak biti bolje, pa je vreme da malo uživamo i u nekim lepim sitnicama koje život donosi. Radujte se maju!

Pročitajte mesečni horoskop za svoj znak!

ovan nedeljni horoskop

OVAN

bik horoskop

BIK

blizanci nedeljni horoskop

BLIZANCI

rak nedeljni hororskop

RAK

lav nedeljni horoskop

LAV

devica nedeljni horoskop

DEVICA

vaga nedeljni horoskop

VAGA

nedeljni horoskop skorpija

ŠKORPIJA

strelac nedeljni horoskop

STRELAC

jarac nedeljni horoskop

JARAC

vodolija nedeljni horoskop

VODOLIJA

ribe nedeljni horoskop

RIBE

————————————–

Horoskop piše: www.mojastrolog.rs

Može vas zanimati i:

Veliki ljubavni horoskop za 2016.

Godišnji horoskop za 2016. godinu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!