Šta je medena voda i kako da je napravite?

Poznato je da se zahvaljujući širokom spektru svojih pozitivnih osobina med našao kao sastojak brojnih industrijski proizvedenih preparata za negu kože i kose. Takođe, od meda se neretko proizvode i prirodni preparati za negu, kao što su različite maske za kosu ili maske za kožu na bazi meda. Jedan od izuzetno efikasnih prirodnih preparata za negu, na bazi meda je medena voda.

Kako se pravi medena voda?

Da bi ste napravili medenu vodu, potrebno vam je:
  • 250 mililitara vode,
  • 1 ravna kafena kašičica meda.
Način pripreme:
U 250 mililitara vode, jednostavno razmutite jednu ravnu kafenu kašičicu meda.

Kako koristiti medenu vodu u svrhu nege?

Pravilnim korišćenjem medene vode, možete postići odličnu negu kože i kose.
  • Ukoliko želite da je koristite u svrhu nege kože, potrebno je da se svakodnevno ili bar tri puta tokom nedelje umivate medenom vodom i da je isto toliko često koristite za mazanje tela nakon tuširanja. Primetićete da će vam koža vrlo brzo postati baršunasta, zdrava, mekana i elastična.
  • Ukoliko želite da je koristite u svrhu nege kose, potrebno je da dva do tri puta nedeljno, medenom vodom natopite kosu pre pranja i da sačekate da ona deluje oko pola sata. Nakon toga kosu isperite, operite je blagim odgovarajućim šamponom i oblikujte. Kao što je slučaj i sa kožom, primetićete vrlo brzo da i vaša kosa postaje zdrava, mekana, baršunasta i elastična.

Na koji način medena voda neguje kožu i kosu?

Ukoliko se nalazite u dilemi na koji to način medena voda neguje kožu i kosu, evo objašnjenja:
[adsense_inserter id=”12236″]
U medenoj vodi, sadržana je značajna koncentracija svih blagotvornih elemenata koji su uključeni u sastav meda. Konkretno, to su: kalcijum, fosfor, magnezijum, bakar, kalijum, gvožđe, mangan, cink, vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B6, vitamin B9, biljni proteini, enzimi, flavonoidi i aminokiseline. Kada se med rastvori u vodi, svi ovi elementi direktno postaju osnovni sastojci dobijene mešavine i kada dođu u kontakt sa kožom ili kosom, oni efikasno poboljšavaju njihov kvalitet.

 

Osim na opisani način, medenu vodu možete koristiti i tako što ćete je konzumirati ujutru. Tada, ona će se pokazati kao izuzetno zdravo i lekovito prirodno sredstvo koje će imati višostruko pozitivno delovanje na vaš organizam.

—————————————–

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!