Otkrivamo: Kako “rade” proizvodi koji minimizuju izgled pora?

pore

Kad bismo imali magični beauty štapić, sigurni smo da bi prva stvar koju bismo uradili bila da izbrišemo pore sa lica. Ove male dosadne rupice predstavljaju prepreku za kreiranje glatkog, besprekornog platna za šminku. Pošto magični štapić ne postoji – moramo posegnuti za proizvodima koji bluruju pore. Obično se ono nalaze u formi prajmera ili seruma – ali, da li ste se ikada zapitale kako “rade” ovakvi proizvodi? Otkrivamo vam u nastaku!

Šta sadrže proizvodi za “blurovanje” pora?

Ovakvi preparati se najčešće oslanjaju na silikonske čestice, koje daju optički efekat zaglađene kože. Ove čestice skupljaju svetlost sa površine kože, čineći pore zaglađenim i “blurovanim” za ljudsko oko. Proizvodi za blurovanje pora, poput seruma ili prajmera, mogu minimizovati i izgled ekspresivnih linija na licu.

pore

Kako da ih koristite za najbolje rezultate?

Ovakvi prajmeri se nanose na dobro hidriranu kožu. Najbolje je da ih fokusirate na regije gde su pore uvećane i vidljive golom oku – poput T zone, regije nosa i čela. Ove silikonske čestice “mometalno” rade, ali su privremeno rešenje, što znači da kada skinite proizvod sa kože, efekat nestaje.

pore

Za trajniji efekat popunjavanja pora, morate se posvetiti rutini nege kože. Uvećane pore su često rezultat viška sebuma i nečistoće koja je “zaglavljena” u porama, što ih čini vidljivijim. Kako biste držali pore čistim, obavezno redovno čistite lice, koristite pilinge i glinene maske na redovnoj bazi. Osim toga, serumi na bazi niacinamida i salicilne kiseline će dodatno pomoći u tome da kožu održite čistom i “blurovanom”. Jednom u mesec-dva bi trebalo i da odete na higijenski tretman čišćenja lica kod kozmetičara.

Mi vam predlažemo Skinology Niacinamid serum, idealan za održavanje pora čistim.

niacianamid serum

error: Content is protected !!