Za definisane kovrdže: Sušenje kose uz pomoć kuhinjske cediljke!

sušenje kose uz cediljku

Kada je reč o sušenju prirodno kovrdžave ili talasaste kose, znamo da bez difuzera ne možemo! Ipak, ako vaš fen nema difuzer, ili jednostavno se ne snalazite koristeći ga, otkrivamo jedan trik, za kojim su poludele sve kovrdžave devojke! Umesto difuzera se koristi šira kuhinjska cediljka sa finom mrežicom, koja daje efekat prelepih, definisanih kovrdža! Da, dobro ste pročitale! U nastavku saznajte kako da izvedete ovaj trik sa sušenjem kose.

Cediljka umesto difuzera

Sve naše prirodne kovrdžice znaju pravilno da svega par minuta sušenja kose fenom može dovesti do potpunog haosa na glavi. Zato vam je potrebno nešto poput difuzera, što disperguje vrelinu i omekšava mlaz vazduha, kako ne biste narušile prirodan šablon vaših kovrdža. Ako nemate difuzer, znajte da metalna kuhinjska cediljka može raditi na isti način. Evo kako.

Youtube/Printscreen

Sušenje kovrdža cediljkom: step by step

Najpre, počnite sa vašom uobičajenom rutinom za negu kovrdža posle pranja: da li je to curl krema, leave-in preparat, serum… Obavezno naprskajte sprej za zaštitu kose od toplote, a mi vam predlažemo Subrina Professional Heat Protection sprej! Kao i uvek, ograničite pipkanje kovrdža prstima, kako ne biste spoljštile njihov oblik.

Deo prednosti koje dobijate sa korišćenjem cediljke za sušenje kose jeste taj što ne morate da dodirujete kovrdže, što smanjuje šansu za frizz efekat. Kada ste spremne da počnete sa stilzovanjem, uzmite deo kose i ubacite ga u cediljku. Cediljku držite rukom iznad fena. Sušite tako na nižoj temperauturi. Nastavite sa uzimanjem sekcija kose, dok ne osušite celu u potpunosti uz pomoć cediljke.

Povezano: Curly Girl metode nege – ovo sve kovrdžave devojke moraju znati!

Youtube/Printscreen

Obratite pažnju i na koren kose – dajte mu blagi “lift” uz cediljku, dok sušite. Ako imate poriv da pojačate temperaturu fena, nemojte to činiti, jer će niža temperatura nežniej osušiti lokne, bez njihovog razduvavanje i frizz efekta. Posle sušenja, nanesite uljani eliksir na krajeve i uživajte u definisanim kovrdžama!

Youtube/Printscreen

Evo kako da izvedete sušenje kovrdžave kose uz pomoć kuhinjske cediljke – VIDEO:

Za još lepši efekat kovrdžave kose, predlažemo vam dobru Curl kremu, poput Marrakesh Curl kreme:

Pročitajte još i: Ovako se pravilno češlja kovrdžava kosa!

error: Content is protected !!