Ovako se pravilno češlja KOVRDŽAVA kosa!

češljanje kovrdža

Ako ste ponosna vlasnica kovrdžave kose, njeno raščešljavanje svakog jutra može delovati kao ne baš tako draga obaveza. Ako vas sama pomisao na češalj ili četku koji prolaze kroz vaše prirodne lokne užasava, a vaše strpljenje se smanjuje – onda vam je definitivno potreban ovaj vodič o pravilnom češljanju kovdžave kose.

Vodič za pravilno češljanje kovrdžave kose

Uz odgovarajuće proizvode, alat i tehniku češljanja, vaše lokne biće raščešljane, ali ujedno i definisane, tako da ih ne morate više skrivati u konjskom repu ili punđi!

Pravo vreme za češljanje kovrdža

Frizerski stručnjaci savetuju da ja najbolje da lokne raščešljate dok su mokre, zapravo, možda čak kada ste pod tušem. Idealan tajming je posle šamponiranja i nanošenja balzama – dok je hidratantni balzam još uvek u kosi, nežno raščešljajte lokne najpre prstima, a potom i detangle četkom ili češljem sa širokim zupcima. Tako ćete izbeći frizz efekat i razletanje lokni.

Povezano: Ispravljanje prirodno kovrdžave kose – šta sve morate da znate?

češljanje kovrdža

Proizvodi za češljanje kovrdža

Najbolji proizvodi za lagano raščešljavanje lokni počinju sa odgovarajućim šamponom: onim za posebno kovrdžavu kosu, ili onim koji sadrži u sebi balzam (“co-wash”). Oni su puni hidrantnih sastojaka poput ulja, maslaca, pantenola koji će prirodno suvu kovrdžavu dlaku natopiti vodom. Odaberite i dobar regenerator iz iste linije, koji ćete ostaviti da deluje nekoliko minuta, a potom se raščešljati.

Mi vam preporučujemo Revlon Orofluido šampon obogaćen sa tri ulja, idelan za kovrdžavu kosu.

sampon

Najbolja tehnika za češljanje kovrdža

Instiktivno, kosu češljamo od korena naniže, ka vrhovima. Ovo deluje logično, ali za kovrdžavu kosu najbolje je da počnete od krajeva. Frizeri objašnjavaju da treba da nanesete regenerator od korena vrata, uzmite male sekcije kose i češljate kosu od krajeva ka vrhovima. Ovo osigurava da ne upetljate kosu i ne napravite nove čvorove dok je češljate nadole. Osim toga, ovaj metoda češljanje ne uzrokuje lomljenje dlake.

češljanje kovrdža

Pravi alat za češljanje kovrdža

Stručnjaci preporučuju poseban alat namenjen kovrdžavoj kosi: češalj sa širokim zupcima ili detangle četku sa širokim razmakom između iglica, nasuprot gusto napakovanim četkama, koje mogu uzrokovati još više čvorova. Široki razmak iglica i zubaca pomaže pri procesu raspetljavanja.

Vodič: Najbolja četka za kosu za vaš tip dlake

Preporučujemo vam The Wet Brush Watercolor Orange, jednu od najboljih i naprodavanijih četki za češljavanje kose na svetu.

cetka za kosu

Nega kovrdža posle kovrdža

Ne zaboravite da ako želite taj definisani izgled koji vaše lokne imaju posle češljanja, morate im posvetite dosta pažnje nakon. To znači da joj pružite hranljivu leave-in negu i stajling proizvod koji će održati definiciju i federast efekat lokni. U tu svrhu poslužiće vam kvalitetna krema za oblikovanje kovrdži.

Pročitajte još i: 9 saveta za frizz-free glatku kosu

error: Content is protected !!