Ispravljanje prirodno kovrdžave kose – Šta sve morate da znate?

Ispravljanje prirodno kovrdžave kose

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu, a preferirate ravan, “sleek” izgled kose, onda ste sigurno naoružani proizvodima za stajling kose i dobrom peglom i fenom koji će u kombinaciji krerati taj zaglađeni izgled ravne kose. Verovatno već znate da nije dovoljno da smo prevučete peglu za kosu preko lokni i dobijete instant ravnu kosu. Zato u nastavku saznajte kako trikove za ispravljanje prirodno kovrdžave kose!

9 koraka do savršeno ravne kose posle kovrdža

Prirodne kovrdže i toplota nisu dobra kombinacija – ravnanje, uvijanje i preterano feniranje kose može je trajno oštetiti. Ispravljenje prirodno kovrdžave kose može biti zabavna promena, ali ona dolazi sa neželjenim efektima, koji se dešavaju ako koristite previsoku temperaturu pegle za kosu, ako je ravnate prečesto, ne koristite termičku zaštitu za kosu i ako predugo držite peglu na istom pramenu.

Ispravljanje prirodno kovrdžave kose

#1: Operite kosu pre ispravljanja

Kako biste olakšali proces ispravljanja kovrždave kose, operite je prethodno uz šampon koji daje “anti-frizz” ili “smoothing” efekat. Prepoznaćete ga po ovom natpisu na pakovanju. Ovakvi proizvodi sadrže keratin, silikon i druge supstance koji ravnaju dlaku i zaglađuju njenu površinu. Takođe, kosu perite mlakom, ne pretoplom vodom.

#2: Nanesiste leave-in kremu za ravnanje kose

Leave-in proizvod je preko potreban kovrdžavoj kosi – zato odaberite onaj na kremastoj bazi, koji ima efekat ispravljanja kose. Nanesite ga obilno i utrljajte na celu dužinu pre sušenja.

Naša preporuka je Subrina Smooth Operator, krema za ravnanje kose.subrina sprej

#3: Višak vode iz kose utapkajte mikrofiber peškirom

Kako bi ispravljanje prirodno kovrdžave kose bilo lakše, višak vode potapkajte starom pamučnom majicom ili mikrofiber peškirom. Izbegavajte trljanje kose peškirom, jer ćete dobiti frizzy efekat.

Povezano: 3 “uradi sama” maske za ispravljanje kose koje će vas oduševiti efektom!

Ispravljanje prirodno kovrdžave kose

#4: Iščešljajte kosu

Uzmite češalj sa širokim zupcima (najbolje drveni) i počnite sa češljanje cele dužine, ali od krajeva. Polako penjite češlja sve više i više, kako biste iščešljali celu dužinu na kraju. Ako vam se kosa jako mrsi, naprskajte detangle spej za raščešljavanje.

#5: Zaštitite kosu od termičkog oštećenja

Kako ćete koristiti više stajling aparata za ravnanje kose (fen+pegla), ključni zadatak je da zaštitite kosu kako se ne bi oštetila (a kovrdžava je suva i posebno sklona tome). Odaberite anti-frizz zaštitu za kosu koja je idealna za peglanje, jer će dati najbolju zaštitu i zaglađivanje dlake u jednom.

Povezano: 7 stajling tajni za zdravu kosu

#6: Podelite kosu na 4 kvadranta

Podelite kosu na 4 sekcije, deleći je na sredini od čela do korena vrata i potom od uha do uha, i zakačite ih šnalicama. Kako budete fenirali svaki kvadrant, izdelite ga na manje sekcije koje su veličine četke koju koristite. Počnite od donjih sekcija i penjite se ka gornjim.

Ispravljanje prirodno kovrdžave kose

#7: Isfenirajte kosu

Ovaj korak će zahtevati vremena, jer vam kosa mora biti POTPUNO suva pre peglanja. Koristeći okruglu četku, vucite svaki pramen ka napred kako ga sušite. Uperite fen ka četki, tako da koncentrator fena bude u smeru naniže od kose. Držite fen 10 cm od četke, kako ne biste usmerili previše toplote direktno na dlaku. Ne koristite najjaču temperaturu fena, a na kraju prebacite fen na cool opciju, za zaglađeni sjaj dlake.

#8: Peglanje kose

Ponovo izdelite kosu na kvadrante, a potom na manje pramenove koje ćete provlačiti kroz peglu. Za kovrdžavu kosu su najbolje titanijumske pegle, koje su otporne na visoku temperaturu i koroziju. Takođe, neka širina ploče bude najviše 2 cm, jer su veće pegle bolje za stilizovanje kose, a manje za ravnanje.

#9: Završni finiš

Kada ste završili sa peglanjem kose, uvijte samo krajeve kose ka unutra. Isto možete isrpaviti i šiške, a krajeve kose uviti ka spolja. Kako bi vam ravna kosa duže trajala, nanesite silikonski serum za anti-frizz efekat i malo laka za kosu. Izbegavajte kvašenje kose, a svakih par dana popravite ravnu kosu uz prelazak peglom.

Za dugotrajniji anti-friz efekat protiv neželjenog uvijanja kose, predlažemo vam Orofluido Asia Zen eliksir za kosu.

asia zen

Pročitajte još i: Proizvodi za oblikovanje – Kako odabrati prema tipu kose i frizuri?

error: Content is protected !!