Make-up dilema: BB krema ili tečni puder za tople dane?

By  |  0 Comments

S dolaskom toplijih dana, više ne možemo da zamislimo teške pudere i slojeve na koži. Posebno, ako ste počeli da nanošenjem SPF faktora na lice. Zato obično posežemo za lakšim puderima, ili čak BB kremama! Ako niste sigurni da li da osvežite make-up neseser novom BB kremom ili laganim puderom za predstojeće sunčane dane, u nastavku vam otkrivamo kako da odaberete!

BB krema ili tečni puder: pitanje je sad!

Postoji više vrsta podloga za lice sa mnogo različitih varijanti pokrivne moći: od laganih transparentnih pigmenata, pa sve do pune pokrivne moći sa efektom maske. Kako su temperature sve toplije, ne želimo da se težak puder počne topiti i ostavljati tragove po odeći tokom dana. Zato se opredeljujemo najčešće ili za lagani puder ili BB kremu. Kako biste odabrali, važno je da znate prednosti i mane obe vrste proizvoda!

Lagani tečni puder

Tečni puderi su najbolji proizvodi koji će izjednačiti ten i dati mu pokrivnu moć – ovaj proizvod se vekovima usavršava, tako da danas možete naći idealnu podlogu za sebe. Tečni puder je gušći od BB kreme, a čak i laganije teksture daju bolju pokrivnu moć od BB kreme.

Prednost: ogroman broj nijansi, tako da možete naći onu idealnu za sebe, veliki izbor finiša i tekstura za vaš tip kože, može da zadovolji specifične potrebe vaše kože (mašćenje kože, proširene pore, bore, anti-aging), treba vam samo jedan proizvod i za svaki dan i za specijalne prilike.

Povezano: Kako da odaberete tečni puder prema tipu kože?

bb krema ili tečni puder

Mane: nanošenje zahteva make-up pribor (četkicu ili beauty blender) za najbolji finiš, morate fiksirati tečni puder da se ne bi razmazao, čak i onaj lagani se oseća i vidi na koži, zahteva našminkan ostatak lica.

Kao idealan letnji tečni puder, predlažemo vam City Color Photo Chic tečni puder, za porcelanski ten!

puder

BB krema

Poreklom iz Azije, BB krema je skraćenica od “beauty balm” ili “blemish balm” proizvoda, koji se koristio da izjednači ten i koriguje flekice, dok ujedno neguje kožu hranljivim sastojcima. BB kreme su laganije od klasičnih tečnih pudera, ali gušće od tonirane kreme. Ovaj tip proizvoda često sadrži i zaštitni faktor koji može ići čak do SPF 50, što ga čini idealnom podlogom za letnje dane. Ključni sastojk BB krema su antoksidanti, koji se bore protiv slobodnih radikala.

Prednost: nanosi se prstima, brzinski se razmazuje, ujedno neguju kožu, često sadrži SPF faktor, veoma su lagane na koži, tako da koža deluje kao “no-make-up” make-up, ne morate našminkati ostatak lica uz BB kremu, idealna za porcelanski ten bez nepravilnosti.

Povezano: BB, CC, DD i EE kreme – slične ili različite?

bb krema ili tečni puder

Mane: jako sužen izbor nijansi (najčešće Light i Medium), mali broj brendova ima BB kreme, mala pokrivna moć je čini idealnom samo za dnevnu šminku i za ten bez većih nepravilnosti.

Kada uporedite oba proizvoda, uz njegove mane i vrline, doćićete do idealnog kompromisa za izbor podloge za vrele letnje dane!

Savet plus: ako tražite podlogu koju ćete nositi samo u letnjem periodu (kada vam je ten malo tamniji nego inače), predlažemo vam da odaberete BB kremu, kako ne biste kupovali dodatni puder u tamnoj boji koji ćete nositi samo 3 meseca tokom leta.

Pročitajte još i: Da li pravilno nanosite BB kremu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!