Da li pravilno nanosite BB kremu?

BB krema

U toplim danima mnoge dame svoje tečne pudere zamene laganim toniranim kremama, koje su na tržištu pozantije kao BB, CC li DD kreme. One su hibridni proizvod između tečnog pudera i kreme za lice: ujedno neguju kožu dok joj daju blistavost i blago ujednačavanje tena u boji. Ipak, mnoge od nas ne poznaju pravilan način apliciranja tonirane kreme, kako bi postigle optimalne rezultate.

Tonirane kreme su idealan proizvod za ležeran finiš na koži, nešto poput omiljenog pari farmerki. Sa njima je lakše raditi zato što su transparentnije, laganije teksture, često imaju SPF zaštitni faktor, i mnogo su lakše za nošenje u torbi jer su u spakovane u tubu. Zato pogledajte ekspertske savete kako da savršeno nanesete toniranu kremu, za one dane kada je gusti tečni puder jednostavno previše na koži.

BB krema – kako se pravilno koristi?

Nađite onu prema vašim potrebama kože

Pošto je formulacija i pigmentacija BB krema veoma providna i slaba, birajte je prema potrebama vaše kože, a ne toliko prema boji. Ako ste skloni mašćenju kože i bubuljicama, odaberite formule bez ulja. Ako vam je koža suva i beživotna, isprobajte neku iluminirajuću BB kremu koja će vam dati preko potreban sjaj. Ako vam je koža kombinovana, potražite one hidrirajuće formule na bazi vode, a bez ulja.

Povezano: BB, CC, DD i EE kreme – slične ili različite?

Foundation on a White Background. Makeup Base

Odaberite nijansu

BB kreme najčešće imaju jako mali izbor nijansi – dve do tri. Prilikom odabira boje, rukovodite se najviše podtonom – jer ćete promašenu nijansu lako izblendati da se ne vidi, ali ne i podton. One najčešće dolaze u nijansama Fair, Light, Medium i Dark, i zavisnosti od brenda. Kao i tečni puder – birajte ih tako što ćete tester razmazati na viličnu kost, a ne na ruku.

Prsti, a ne četkica!

Tonirane i BB kreme su kao hidratantni losioni u boji kože koji daju besprekoran finiš. Zato izbegnite make-up sunđer ili četkicu, i nanesite proizvod prstima, utrljavajući ga jagodicama prstiju u kožu. Istisnite malu količinu i blendajte počevši od centra lica, prema spolja, baš kao što biste nanosili dnevnu kremu. Ako vam je potrebno dodatno prekrivanje na određenim mestima, dodajte tačkicu korektora i izblendajte je da se stopi sa BB kremom.

Povezano: Prsti, četkica ili beauty blender – Šta je najbolje za nanošenje tečnog pudera?

woman applying foundation

Preskočite puder u kamenu

Iako ćete biti u iskušenju da šminkanje BB kremom dovršite slojem pudera u kamenu ili prahu – oduprite se! Glavna ideja BB kreme da izgledate prirodno i blistavo, baš kao vaša koža. Zato prigrlite ovaj sjajni finiš na koži. Ako ipak želite da dovršite look sa nekim proizvodom – preporučujemo vam da isprskate lice sa osvežavajućim face mist sprejem za lice – koji možete napraviti i same – evo kako!

Ako volite transparentni finiš koji daju BB kreme, ali ipak preferirate tečni puder, mi vam preporučujemo City Color Photo Chic Foundation tečni puder, koji daje prozračni efekat porcelanske kože.

error: Content is protected !!