10 trikova kako da vam ISFENIRANA kosa duže traje

efekat feniranja

Kosa nikad ne izgleda tako lepo kao kada se isfeniramo u salonu. Savršeno ravna (ili loknasta), voluminozna, sjajna, glatka… Za mnoge od nas, taj efekat traje dok ne legnemo da spavamo, pa se već sutra probudimo sa čupavom ili beživotnom kosom. Kako bi efekat lepe isfenirane kose trajao što duže, donosimo vam ovih 10 trikova.

Efekat isfenirane kose traje različito kod svake od nas, u zavisnosti od tipa kose ali i uslova okoline. Nekima je to jedan dan posle feniranja, dok neke srećnice mogu produžiti efekat lepe kose čak do narednog pranja. Zato pogledajte super tirkove kako da i vama efekat isfenirane kose traje što duže.

10 trikova za duži efekat nakon feniranja

1. Koristite prave preparate za negu

Osnova dugotrajnog efekta feniranja je čista, negovana kosa. Zato je odabir pravih proizvoda jako važan. Ako koristite šampon sa jakim hemikalijama, oduzećete kosi volumen i ona će otežati, što će skratiti efekat isfenirane kose. Takođe, masni šamponi puni ulja i putera će takođe slepiti vašu kosu sutradan. Zato birajte lagane, hidrirajuće šampone i hranljive maske za negu kose pre feniranja.

Naša preporuka je Subrina Professional Volume šampon, koji pruža dugotrajan volumen i savršena je priprema za feniranje.

pranje kose

2. Kosu vezujte labavo

Najbrži način da uništite efekat feniranja je da kosu vežete u črst rep ili punđu. Ovo će napraviti prelom kose na njenoj dužoni. Zato frizeri preporučuju da ako baš morate da vežete kosu posle feniranja, da to uradite tako što ćete začešljati kosu ka pozadi, prema temenu glave. Potom treba da je vežete u veliku, labavu punđu koju ćete pričvrstiti sa dve ukosnice. Ako vam je kosa gušća, vežite dve visoke punđice.

3. Suvi šampon je vaš prijatelj

Kako biste duže održali volumen koji je karakterističan posle feniranja – drugog ili  trećeg dana osvežite kosu suvim šamponom. Prebacite kosu preko glave (naopačke), naprskajte suvi šampon po temenu, istrljajte ga prstima i raščešljajte kosu četkom kako biste ga ravnomerno rasprodili.

Naša preporuka je Subrina Professional Dry Shampoo, suvi šampon sa profesionalnim efektom.

4. Zaštitite kosu prilikom umivanja

Dok se umivate, stavite pamučnu traku za kosu oko glave, kako ne biste pokvasili liniju kose, jer će se onda naelektrisati i uviti. Takođe, prilikom tuširanja, uvijte kosu u mikrofiber peškir kako biste izbegli da vlaga dođe u kontakt sa kosom i učini da se ona uvije.

traka za kosu

5. Tuširajte se sa kapicom

Sprečite elektrisanje i uvijanje kose prilikom tuširanja tako što ćete posle feniranja nositi kapicu kad uđete u tuš. Birajte one sa čvrstom gumom koja je obložena mikrofiberom. Dodatno možete vezati kosu u punđu i zakačiti je sa ukosnicama, pre nego što je stavite pod kapicu. Na ovaj način izbećićete vlagu i produžiti efekat feniranja.

Povezano: Savršeno ravna kosa BEZ fena i pegle? Moguće je – uz ove trikove!

6. Spavajte na satenskoj jastučnici

Dok spavate, kosa se poremeti, pogotovo ako je isfenirana. Kako biste izbegli da se ona izlomi i zamrsi tokom noći, spavajte na svilenoj ili satenskoj jastičnici. Ona će omogućiti da efekat feniranje duže traje i da vam kosa bude glatka i ravna.

7. Održavajte volumen viklerima

Ako se brinete da ćete izgubiti volumen kose, suvi šampon nije jedino rešenje. Klasični vikleri će vam umnogome pomoći da onaj wow efekat posle feniranja duže traje. Prespavajte sa sunđerastim viklerima ili namotajte kosu na plastične, za bolji efekat.

vikleri

8. Koristite sprej za volumen korena

Pošto je najčešći problem posle feniranja brzi gubitak volumena – vratite ga uz pomoć spreja za boost volumena iz korena. Ovakav sprej se prska direktno u koren, kako bi izdigao kosu od skalpa. Na ovaj način, efekat feniranja će vam trajati mnogo duže, jer će kosa biti bujna i trećeg dana od feniranja.

Mi vam predlažemo Subrina Boom Boost, sprej za veći volumen iz korena.

9. Izbegavajte znojenje

Ako želite da sprečite neptorebnu vlagu, izbegavajte sve režime koji uključuju znojenje, poput trčanja i teretane. I najmanja količina znoja će učiniti vašu kosu naelektrisanom.

10. Ne pipajte kosu previše

Ako ste navikli da stalno dodirujete kosu rukama ili uvijate krajeve – prestanite to da radite ako želite da vam efekat feniranja traje duže. Pogotovo izbegavajte ovo ako ste naneli kremu za ruke. Prirodna ulja sa ruke će uništiti ravnu kosu posle feniranja.

Pročitajte još i: Kosa kao iz salona – Saveti za feniranje kod kuće

error: Content is protected !!