10 saveta za BEZBOLNU brazilsku depilaciju

brazilska depilacija

Letnja sezona je rezervisana za brazilsku depilaciju. To nije baš najzabavnija beauty aktivnost, ali je neophodna za bikini sezonu. Ako vam je prvi put da depilirate intimnu regiju ili se ipak depilirate godinama, znajte da postoje načni da sebi olakšate bol. Bezbolna brazilska depilacija je moguća – uz ove savete.

Brazilska depilacija bez bola uz 10 saveta

1. Preskočite kafu

Taj dan kada ste zakazali brazilsku depilaciju, slobodno preskočite kafu, jer čini kožu ektra-osetljivom. Zato popijte čaj ili kafu bez kofeina taj dan pre zakazane depilacije.

2. Ispilingujte regiju pre

Mrtve ćelije suve kože onemogućavaju vosku da se uhvati za dlake, zato dva dana pre brazilske depilacije ispilingujte tu regiju uz pomoć pilinga za telo.

Povezano: Brazilska depilacija – Da ili ne?

depilacija

3. Zakažite par dana posle ciklusa

Prag bola je najveći odmah nakon završetka mentraucije, zato zakažite tretman par dana nakon završetka ciklusa, kako bi vas manje bolelo.

4. Potopite se u toplu kupku pre

Ako imate vremena, lezite u toplu kupku 20 minuta pre tretmana kako bi se pore na koži otvorile i omekšale dlaku, što će depilaciju učiniti lakšom i bezbolnijom.

5. Popijte aspirin

45 minuta pre zakazane depilacije popijte dva aspirina sa čašom vode. Dok dođete na tretman, on će već početi da deluje.

aspirin

6. Prava dužina dlake

Prekratke dlake vosak neće moći da iščupa, dok će predugačke biti skraćene, ali ne i iščupane. Potrudite se da vaše dlačice budu oko pola cm kada dolazite na tretman. Zapamtite da, ako su dlačice predugačke, depilacija će biti još bolnija.

Povezano: Depilacija bikini zone – (Ne)efikasne metoda

7. Skrenite pažnju kašljanjem

Isto kao što pravilno disanje pomaže, tako i okretanje glave i kašljanje prilikom povlačenja voska vam odvlači pažnju od bola. Zato neka vam kozmetičar kaže kad planira da povuče traku, da možete da se nakašljete istovremeno.

8. Nemojte se brijati

Najmanje 3 nedelje pre zakazane depilacije nemojte se brijati, jer dlake brijanjem postaju otpornije na vosak.

9. Nemojte se depilirati ako ste izgoreli

Ako vam je koža intimne regije izgorela na suncu, to je već dovoljna iritacija. Zato izbegavajte brazilsku depilaciju ako ste izgoreli.

depilacija intimne regije

10. Nosite široku odeću posle

Dan ili dva posle brazilske depilacije, nosite pamučni veš i lagane široke pantalone i suknje kako bi koža intimna regije mogla da diše i da se ne iritira od materijala.

Ako ste same svoj majstor – sve za depilaciju možete naći u Lepotica Web Shopu.

Pročitajte još i: Depilacija šećernom pastom – Savršena depilacija?

error: Content is protected !!