Depilacija bikini zone – (Ne)efikasne metode

Depilacija bikini zone – svaka devojka se bori sa dlačicama intimne zone. Mnogo je različitih opcija i kako onda možete biti sigurne da ste izabrale pravu? Šta je normalan izgled za tamo dole? Nema pravog ili pogrešnog načina suočavanja sa stidnim dlakama već samo sugestije i određene smernice za bezbednost prilikom uređivanja bikini zone.

Depilacija bikini zone – Različiti načini

Brijanje

Najjeftin način doterivanja bikini zone – brijanje sa brijačem. Sastoji se od 5 jednostavnih koraka: podrezivanje, natapanje, sapunjanje, brijanje i hidriranje.

Top saveti:

  • Skratite stidne dlačice makazama što je kraće moguće pre brijanja.
  • Nemojte hidrirati kožu nakon brijanja teškim mirisnim losionom jer vam hemikalije koje sadrži mogu iritirati obrijanu oblast. Umesto losiona, možete koristiti aloe veru, bejbi ulje ili puder.
  • Izbegavajte brijanje tokom menstruacije jer je vaša koža veoma osetljiva u tom periodu.
  • Za najbolje rezultate, brijte se u pravcu rasta dlačica.
  • Izbegavajte da trošite previše vremena prelazeći preko jedne te iste oblasti. Da biste izbegli iritaciju, prestanite nakon tri poteza.
  • Kada je u pitanju izbor brijača za uređivanje bikini zone, izbegavajte one za jednokratnu upotrebu. Ključne komponente koje treba da poseduje vaš brijač jesu centralna glava sa više sečiva i hidratantna traka zahvaljujući kojih ćete izbeći posekotine.

brijaci

Depilacija voskom

Bez obzira da li imate svoj komplet za depiliranje ili ste zakazale termin u svom omiljenom salonu, depilacija voskom je još jedan način za doterivanje bikini zone. Da biste izbegle oticanje i bol od uklanjanja traka vrućeg voska sa kože, popijte neki ublaživač bola, poput aspirina ili ibuprofena, 30 minuta pre depilacije.

Postupak je isti, bilo da ste u rukama profesionalca ili u svom kupatilu. Prvo se nanese topli vosak na željeno područje, sačekate da se vosak malo prohladi i zatim ga povučete u suprotnom smeru od rasta dlačica.

Ukoliko želite da se depilirate kod kuće, nije teško naći dobar komplet za depilaciju. Važno je da obavezno pažljivo pročitate uputstvo i pogledate dobro ocenjen tutorijal koji će vam pružiti demonstraciju samog procesa.

Vežbajte sa primenom voska na podlaktici ili listu sve dok ne budete sigurni u proces. Pre nego što počnete, očistite i dezinfikujte ruke i bikinu zonu. Najbitnije je da dobro zagrejete vosak. Proverite temperaturu voska pre primene na kožu da biste izbegli moguće opekotine. Umočite ravan drveni štapić u posudu sa voskom pa ga nanesite, uvek u istom smeru, na željenu oblast. Ukoliko vam je ostalo par dlačica, rešite ih se pincetom.

Bikini zona je osetljivo područje na telu, tako da ne čudi da mnoge dame odlaze u salon na depilaciju. Važno je da izaberete najbolji i najprofesionalniji salon. Raspitajte se kod prijateljica ili pronađite kritike salona na internetu prošlih i sadašnjih klijenata. Ne dozvolite da vam bude neugodno jer je osoba koja izvodi depilaciju videla jednostavno sve.

depilacija voskom

Čupanje dlačica pincetom

Svaka čast svakoj devojci koja ručno uklanja jednu po jednu dlačicu unutar bikini zone. Čupanje dlačica pincetom se ipak ne preporučuje ni za šta drugo osim da se rešite par dlačica koje su vam ostale nakon depilacije ili brijanja. U suprotnom će doći do krvarenja i prouzrokovanja ožiljaka. Očistite pincetu između svake upotrebe i čupajte dlačice iz korena folikule.

pinceta

Laserska epilacija

Mnoge devojke veruju da je laserska epilacija trajno rešenje za uklanjanje stidnih dlaka, ali nije. I nije baš ni najisplativija metoda. Na koji način deluje: nakon što svetlost iz lasera stigne do ciljane dlačice, uništavajući melanin unutar folikula, otprilike nedelju i po dana kasnije tretirane dlačice počinju da se skidaju. Takođe, brojna su ograničenja pre i posle postupka: ne smete se sunčati 4 nedelje pre laserske epilacije, ne smete se depilirati ili čupati dlačice 2 nedelje pre procesa… Kada je u pitanju bikini zona, potrebna su 4 do 5 tretmana da biste eliminisali stidne dlačice.

laserska epilacija

Elektroliza

Elektroliza je trajnog karaktera i može se raditi na svim tipovima kože. Tokom elektrolize, tanka metalna sonda klizi u folikulu dlake. Skuplja je od laserskog uklanjanja dlačica zbog većeg broja potrebnih tretmana. Osoba koja će vam uređivati bikinu zonu treba da vas obrazuje o rizicima i prednostima uklanjanja stidnih dlačica elektrolizom.

[adsense_inserter id=”12825″]

Depilacja bikini zone – Različiti izgledi

Samo po ivicama – kada su sve stidne dlačice obuhvaćene bikini zonom, odnosno linijom gaćica netaknute.
Staza za sletanje – uklanjanje svih stidnih dlaka, osim uske, vertikalne trake. Ovaj izgled varira u širini i dužini, odluka je na vama!
Brazilska depilacija bikini zone– kompletno uklanjanje svih stidnih dlaka, od karličnog dela nagore prema zadnjici.

*******************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*******************

error: Content is protected !!