Uradi sama – Piling za regeneraciju suve i ispošćene kože

By  |  0 Comments

Kada je reč o pilinzima za kožu, uglavnom ste navikli da je svrha njihove upotrebe dubinsko čišćenje pora i uklanjanja viška masnoće. Međutim, postoje i pilinzi čija glavna svrha nije samo to. Jedan od takvih pilinga je piling za regeneraciju suve i ispošćene kože.


Ovaj piling, možete upotrebiti svaki put kada primetite suvoću ili ispošćenost na svojoj koži, bilo da je ona uzrokovana prirodnim osobinama i osetljivošću vaše kože ili da je nastala kao rezultat loše ishrane ili nekog spoljašnjeg delovanja.

Šta vam je potrebno za ovaj piling:

  • Jedna kašičica kakao praha
  • Jedna kašičica mlevenih ječmenih pahuljica
  • Pola kašičice kafe
  • Dve do tri kašičice maslinovog ili bademovog ulja

Način pripreme pilinga:

Navedene sastojke dobro pomešajte i sjedinite. Zatim ih blagim pokretima, u trajanju od pet minuta, neprestano utrljavajte na kožu lica. Nakon tog vremenskog perioda, kožu isperite toplom vodom i sačekajte da se prirodno osuši, a zatim je namažite hidrantnom kremom za lice ili nanesite neku od maski za lice. Postupak ponavljajte svakog jutra ili uveče ili kada se za to ukaže potreba.

Kako ovaj piling deluje?

Poznato je da kakao deluje na kožu tako što ubrzava cirkulaciju i samim tim usled bolje prokrvljenosti. Koža postaje oživljena i postiže balans. Zatim, ječmene pahuljice, koje su bogato sadržane vitaminom B, koži daju neophodni izvor ovog vitamina, zbog čega ona postaje glatka i elastična. Maslinovo ili bademovo ulje smanjuju njenu suvoću i pothranjuju je, a kafa je osvežava.

Osim na koži lica, piling za regeneraciju suve i ispošćene kože, možete koristiti i na koži čitavog tela, svaki put kada za tim ima potrebe ili preventivno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!