Nekoliko reči o dnevnim i noćnim kremama

By  |  1 Comment

Veliki broj krema za lice, koje su namenjene sprečavanju i uklanjanju bora, a dostupne su na tržištu, može vas dovesti u dilemu onda kada želite da napravite pravi izbor za sebe. Uglavnom, kreme se ne razlikuju samo po proizvodnoj marki kojoj pripadaju, već i po ceni, po svom sadržaju, po starosnoj dobi ili po tipu kože kome su namenjene.

Na šta da obratite pažnju kada kupujete kremu

Svi od gore navedenih kriterijuma po kojima se kreme protiv bora razlikuju, trebalo bi da vam predstavljaju određene smernice prilikom izbora i prilikom kupovine. Ali, čak i onda kada dobro znate sve osobine svoje kože i kada ste na korak od odluke da izaberete kremu, ipak se može desiti da pogrešite.

Pitate se „Zašto“? Odgovor je: „Iz više razloga!“

U sastavu svake kreme, može postojati samo jedna supstanca i vrsta sastojka koji ne odgovara vašoj koži. I to je dovoljno da dođe do neželjenih iritacija, alergijskih reakcija kože ili jednostavno do smanjenja delotvornosti kreme. Zato, pre kupovine kreme, od farmaceuta obavezno zatražite tester kreme koju nameravate da kupite. Sve farmaceutske ustanove, dužne su da za svoje potrošače obezbede testere proizvoda koje prodaju.

Ukoliko se nakon upotrebe sadržaja iz testera, na vašem licu ne pojave znaci kontraindikacija, tek onda se odlučite da kupite kremu protiv bora. Pritom, kako bi efekat korišćenja kreme bio efikasan i potpun, kremu uvek nanosite na besprekorno čistu i suvu kožu lica i nanosite je redovno. Obratite pažnju, na to da li je krema protiv bora namenjena za dnevnu ili noćnu upotrebu.

Dnevne i noćne kreme

Dnevne kreme, uglavnom su nešto blaže u poređenju sa noćnim kremama. Noćne kreme su masnije i imaju jače delovanje. Razlog tome je jer je koža tokom noći sposobnija da duže sati bude izložena intezivnom  delovanju sastojaka kreme, nego što je to slučaj tokom dana. Tokom dana, na lice nanosite šminku ili jednostavno nailazite na niz faktora zbog kojih biva sprečeno maksimalno delovanje kreme.

Najbolje je ukoliko kombinovano koristite i dnevnu i noćnu kremu protiv bora i ukoliko obe nanosite redovno i u dovoljno dugom vremenskom periodu. Ne zaboravite da kreme protiv bora, koje su namenjene za kožu lica, nisu sposobne da neutrališu duboke i izražene bore u regiji ispod očiju. Za regiju ispod očiju, odaberite odgovarajući antirid, a kremu nanosite na ostatak površine lica, gde su bore pliće i manje izražene. Na taj način, sprečićete da se postojeće bore prodube, smanjićete njihovu vidljivost i sprečićete da nastanu nove.

Sa upotrebom kreme protiv bora, počnite na vreme. Čak i pre pojave prvih bora, kako bi se njihova pojava odložila i u što većem procentu sprečila.

1 Comment

  1. Pingback: Rešite se proširenih pora: brzo, lako i jednostavno | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!