Rešite se peruti – trajno!

Kada dođe do iritacije i nepravilne podele ćelija površinskog rožnatog sloja kože glave, tada nastaje perut. Perut, može biti praćena crvenilom i svrabom kože glave, a u zavisnosti od određenih osobina, može biti masna ili suva perut.

Masna i suva perut

Masna perut, najčešće nije praćena crvenilom i svrabom kože glave i javlja se najčešće nekoliko dana nakon pranja kose. Dok se suva perut javlja svega jedan dan nakon pranja kose i neretko, praćena je crvenilom i svrabom kože. Da bi ste sprečili pojavu peruti, trudite se pre svega da pravilno i redovno održavate higijenu kose i kože glave. Ali ako i uprkos tome ostanete podložni peruti, ne preostaje vam ništa drugo nego da se uz samo malo truda upustite u oslobađanje od peruti.

Rešite se masne peruti:

Da bi ste se uspešno rešili masne peruti, dovoljno je da dva do tri puta nedeljno, pre pranja, na koren kose utrljate prethodno zagrejan jogurt. Temperatura jogurta, treba da bude tolika da vas ne izgori, a opet i dovoljna da deluje na to da jogurt lakše prodiranje u sam površinski sloj kože glave i koren kose. Delovanje jogurta, treba da traje oko pola sata, a nakon toga kosu dobro operite.

Takođe, postoji još jedan način na koji ćete se uspešno rešiti masne peruti. Iscedite sok iz svežeg lista aloe, a zatim ga jednom nedeljno dobro utrljajte u koren kose. Ostavite da tako deluje oko 40 minuta, a nakon toga kosu operite. Ovaj postupak, rešiće vas masne peruti, ali će i smanjiti opadanje kose i ojačati njen koren.

Rešite se suve peruti:

Da bi ste se rešili suve peruti, potrebno je da pomešate jedno žumance,  i tri supene kašike maslinovog, čičkovog, suncokretovog ili ricinusovog ulja. Tu mešavinu, jednom nedeljno, pre pranja kose, utrljajte u koren kose i ostavite da deluje pola sata pre pranja.

Napadnite perut i rešite je se trajno!

error: Content is protected !!