Kako sprečiti opadanje kose?

By  |  2 Comments

Sigurno vam se desilo više puta da kada se češljate zateknete dosta kose na četki. Uzrok tome može biti genetika, ali isto tako to može biti i vaša krivica. Prečesto pranje kose, korišćenje jakih i agresivnih šampona, stres…

Šta može da pomogne protiv opadanja kose

Šamponi

Kao što licu odgovara određena krema, tako i teme glave i kosa zahtevaju određenu negu. Ukoliko ste skloni prečestom pranju kose, pokušajte da koristite blaže i šampone bez sulfata ili kupite neki koji je upravo namenjen za sprečavanje opadanja kose.

Maske za kosu

Maske za kosu imaju veliku ulogu u rastu i očuvanju dlake. Obično sadrže vitamine, kao što su A, B, C i E, koji dlaku čine čvršćom, zdravijom i sjajnijom. Maske od maslinovog, ruzmarinovog, ulja i koprive su jedne od brojnih koje možete napraviti kod kuće i njih je poželjno utrljati u kosu bar jednom mesečno.

Voda

Opšte je poznato da se voda nalazi svuda kao i da u svemu pomaže. Stoga, osim što je dobro da pijete dosta vode tokom dana zbog celokupnog stanja organizma, to će koristiti i dlaci i regenerisati je. Voda se unosi u telo i tokom tuširanja, zato slobodno provedite koji minut duže ispod tuša.

Ispiranje kose

Jako je bitno da kosu dobro i temeljno isperete od šampona da dlaka ne bi postala slabija, a i da ne bi već sutradan imali masnu kosu. Isto tako se preporučuje i ispiranje kose raznim vrstama čajeva, od kojih su najefikasniji čaj od kamilice, koprive i žalfije. Njima ispirajte kosu nakon ispiranja od šampona, pod onom temperaturom koja vam najviše odgovara.

Ishrana

Isto kao i voda, zdrava ishrana je od izuzetne važnosti za vaše zdravlje. Ali, isto tako, od vaše ishrane dosta zavisi i kvalitet dlake. Zato se potrudite da i zbog svog zdravlja, a i izgleda unosite što više voća, povrća, proteina i gvožđa. Neophodno je da u vaš jelovnik budu uključeni meso, riba, paradajz, šaragarepa, paprika i integralni hleb.

Pomozite i vi svojoj kosi da bude jaka i da ne opada.

2 Comments

  1. Pingback: 12 stvari koje nemojte da radite svojoj kosi! | Kosa | Lepotica.rs

  2. Pingback: Napravite piling za čišćenje kože glave | Kosa | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!