Ulje za regeneraciju i obnavljanje kose -Yves Rocher

By  |  6 Comments

Zima nam se približava sigurnim korakom a samim tim i briga o kosi i koži je mnogo zahtevnija. Poznato je da hladan vazduh loše utiče na naše najizložeje delove tela i zato se zimi moramo dodatno potruditi da ih negujemo.

Ulje koje regeneriše i jako suvu kosu

YVES ROCHER ulje za obnavljanje kose je proizvod koji će vam pomoći da zaštitite i nahranite svoju kosu tokom hladnog preioda koji je pred nama. Ulje je prvenstveno namenjeno osobama sa veoma suvom ili kovrdžavom kosom ali mogu da ga koriste svi koji žele da nahrane i obnove svoju kosu .

Dolazi u providnoj bočici od reciklirane plastike koja sadrži 150 ml proizvoda. Sama ambalaža je veoma zanimljiva i praktična za upotrebu.ulje-za-kosu Ono što je takođe bitno kada se radi o ovom ulju je da ne sadrži silikone, parabene i veštačke boje.

Ulje sadrži 99% prirodnih sastojaka od kojih su najznačajniji babassu, jojoba i macadamia ulja.

Babassu ulje

Babassu ulje je providne žute boje i dobijeno je iz semena babassu palme (Attalea speciosa), koja raste u području Amazona. Babassu ulje je veoma slično kokosovom ulju a nekada se koristilo i kao njegova zamena.

U babassu ulju se nalazi veliki procenat vitamina E koji objašnjava njegova čudotvorna svojstva. Pored vitamina E, ovo ulje sadrži i fitosterole koji pomažu u proizvodnji novih ćelija.

Jojoba ulje

Ovo ulje je bogato hranljivim mastima i vitaminima, a naročito vitaminom E. Reguliše prirodnu funkciju kože temena, pospešuje rast kose i veoma je delotvorno u rešavanju problema peruti i seboreje.

Makadamija ulje

Izuzetno delotvorno za negu i ishranu kose i temena. Uspešno rešava probleme suve i beživotne kose koja nema sjaj i teško se oblikuje. Ulje makadamije kosa trenutno upija i može se koristiti svakodnevno bez rizika od preteranog mašćenja kose.

Yves Rocher – hair repair oil se koristi dva puta nedeljno, tako što se nanese na suvu kosu i ostavi 10 minuta. Nakon toga, kosa se opere kao i obično. Ukoliko neko želi, ulje može naneti uveče i prespavati sa njim na kosi a sutra ujutru ga isprati, bez ikakvih problema.

U zavisnosti od tipa kose, nakon ispiranja ulja, ona može delovati još suvlje i kruće ali nakon sušenja, izgledaće mnogo mekše i lepše. Ono što je najbitnije, ovo ulje ne masti kosu i ne stvara osećaj težine.

Miris ulja je veoma prijatan i lep, najsličniji ulju makadamije ali nakon ispiranja se ne zadržava se dugo na kosi. Yves Rocher – hair repair oil se može kupiti u TC Ušće. Cena iznosi oko 700 RSD.

Autor teksta: naša saradnica Jovana

6 Comments

 1. Cosmoholic

  16.12.2013. at 23:01

  Ovo ulje merkam od kada sam prvi put ušla u radnju, ne uzimam ga jer trenutno imam ulja, mada kako pišete o njemu, ne sumnjam da ću ga uzeti :)) Miris je predivan!

 2. Tatjana

  19.01.2014. at 20:37

  U kojoj radnji u Uscu se moze kupiti ovo ulje?

  Hvala unapred,

  Tatjana

  • GospodjicaJ

   19.01.2014. at 20:46

   Draga Tatjana, Yves Rocher ima svoju radnju u TC Usce na 1.spratu pored Guess radnje 🙂

 3. Marija

  09.12.2014. at 13:11

  Da li ovo ulje ide samo na krajeve ili celu kosu(teme), teba utrljati ?

  • GospodjicaJ

   10.12.2014. at 13:58

   Draga Marija,

   „PRIMENA Rasporedite ravnomerno po suvoj kosi, od korena do vrhova, te ostavite da deluje 10-tak minuta. Nakon toga kosu kao i obično operite šamponom i upotrebite balzam“.
   🙂

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!