Najlepša kruna-pletenica ikada za kratku kosu!

By  |  0 Comments

Za ovu jedinstvenu i efektnu frizuru, potrebno je izdvojiti minimum vremena i truda. Devojke koje nisu sigurne kako da naprave kruna-pletenicu ne treba da brinu, lepotica.rs je pronašla video tutorijal na YouTube kanalu i potrudila se da korak po korak objasni kako da same stilizujete kratku kosu u kruna-pletenicu.

Pletenice su nezaobilazni trend među ženama svih uzrasta, ali i svih dužina kose. Kruna-pletenica je varijacija ove – iz godine u godinu – hit frizure jer savršeno uokviruje lice, ističe vrat, može se dodatno ukrasiti cvetićima u kosi, ukosnicama sa cirkonima, perjem ili drugim neobičnim detaljima, a jednako dobro izgleda u dnevnom i u večernjem izlasku.

Tehnika pletenja kruna-pletenice

Izdvojte pramen kose na sredini iza, iznad vrata, podelite ga na tri dela pa počnite plesti holandsku pletenicu, odnosno obrnutu riblju kost (francuska pletenica), oko glave – pazite da prebacujete pramenove jedan ispod drugog.

Kada iskoristite svu kosu za pletenje obrnute riblje kosti, nastavite da uplićete preostalu kosu u običnu pletenicu. Kraj pletenice zategnite providnom elastičnom gumicom.

pletenica

Pogledajte i: Bogo frizura: Cik-cak pletenica!

Ne brinite ako vaša kruna-pletenica ima krivina ili da li ste je previše zategnuli. Sledi oblikovanje vaše dosadne frizure u modernu i najlepšu kruna-pletenicu.

Potreban vam je sprej za teksturu ili šampon za suvo pranje kako bi vaša kruna-pletenica imala puno više volumena i ležerniji izgled – poprskajte manju količinu po celoj dužini frizure pa nežno i malo izvucite pramenove iz pletenice.

Kraj pletenice provucite ispod početnog pramena kose kako biste sakrili gumicu i učvrstite ga ukosnicom. Takođe, proverite da li vam je neki deo kruna-pletenice previše labav pa ga dodatno učvrstite ukosnicom i lakom za kosu.

Povezano: TOP frizura za proleće – cveće od pletenica!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!