Kako da vam zubi izgledaju što belji?

beli zubi

Ne morate da trošite novce na odlazak kod stomatologa na tretman izbeljivanja zuba, provereno dobar efekat možete postići i uz pomoć nekih trikova.

Osim što doprinose našoj lepoti, beli zuba su odraz osobe koja vodi računa o sebi. Osmeh je najbolji dodatak prirodnoj lepoti, iz sezone u sezonu aktuelan te vam u današnjem teksu otkrivamo trikove kojima ćete postići instant rezultate da vam zubi izgledaju što belji.

Sjajni trikovi za blistavo bele zube

Osvežite lice

Najbolji način da vam zubi izgledaju što belji je da dodate malo boje na vaše lice. Nanesite na jagodice – kružnim pogretima na gore  – roze rumenilo i pazite da ga prirodno stopite s bojom lica.

Četkica i konac

Trljanje zuba adekvatnom četkicom – nakon svakog obroka – i čišćenje gleđi od naslaga hrane i pića – bar pre odlaska na spavanje – uništiće sve bakterije te sprečiti stvaranje kamenca koji izaziva promenu boje vaših zuba tokom vremena.

izbeljivanje zuba
Pogledajte i: BLISTAV OSMEH: 3 načina za izbeljivanje zuba!

Sačekajte sa pranjem zuba

Kada pijete sok od citrusa ili jedete pomorandžu, grejfrut ili klementine, ne žurite sa pranjem zuba. Sačekajte najmanje 30 minuta pre korišćenja četkice i paste za zube jer ćete u suprotnom oštetiti zubnu gleđ i vaš osmeh učiniti manje belim.

Hladne nijanse

Iluziju beljih zuba stvoriće nanošenje karmina ružičaste nijanse s plavim podtonovima na usne ili tamniji ljubičasti ruž. Ako ipak koristite sjaj u ovim nijansama, vaš osmeh će jednostavno blistati jer sjajevi reflektuju svetlo sa usana i čine zube bleštavo belim.

Crveni karmin

Uvek moderan i nadasve seksi, crveni karmin vizuelno izbeljuje zube, odnosno stvara kontrast i neutrališe žutilo. Pazite samo da, u zavisnosti od boje tena, izaberet vašu nijansu.

izbeljivanje zuba
Pogledajte i: 2 sastojka koja izbeljuju zube za 5 minuta!

Hrskavo voće i povrće

Kad nemate vremena da operete zube, kamenac ćete lagano sastrugati sa gleđi i doprinete da vaši zubi budu belji i lepši grickanjem jabuke, kruške, paprike ili šargarepe. Tokom žvakanja ovog hrskavog voća i povrća se stvara pljuvačka koja čisti zube i desni od bakterija. Takođe, rešićete se neprijatnog zadaha.

Koristite slamku

Napici kao što su kafa, vino, čaj, gazirani sokovi pospešuju nastanak mrlja i tamnije nijanse zubne gleđi te je najbolje da ih pijete na slamku.

error: Content is protected !!