2 sastojka koja izbeljuju zube za 5 minuta

By  |  1 Comment

Nema svako novca za izbeljivanje zuba kod stomatologa, ali to ne znači da ne možete imati lepe zube. Nakon što izbelite zube prirodno kod kuće pomoću trika koji vam donosimo u današnjem tekstu, niko neće biti imun na vaš feomenalan osmeh.

Nedavno nam je ista beauty vlogerka pokazala kako da se rešimo podočnjaka sa lica za samo 10 minuta, a danas otkriva jednostavan trik kako da pomoću samo 2 prirodna sastojka posvetlimo postojeću boju zubi za nekoliko nijansi u roku od 5 minuta.

Izbeljivanje zuba u kućnim uslovima

Trik je baš jednostavan! Pomešala je kašiku kokosovog ulja sa prstohvatom kurkume i dobila gušću pastu koju je nanela na četkicu pa nežno, a detaljno istrljala zube. Nakon 5 minuta ispirala je zube mlakom vodom sve dok voda nije postala potpuno čista.

A post shared by Farah D (@farahdhukai) on

Upozoravamo vas – četkica će požuteti zbog kurkume, ali vaši zubi će vremenom postati biserno beli i sjajni. Da, vremenom! Efekat će biti uočljiv već posle 5 minuta, ali nemojte očekivati da odmah posle prve upotrebe domaće paste za zube od 2 sastojka primetiti drastičnu razliku. Važno je da nekoliko puta nedeljno operete zube na ovaj način i ubrzo ćete videti rezultate i efekat izbeljivanja.

Zašto je ovaj tretman efikasan?

Kurkuma uklanja plak i ostatke hrane koji izazivaju promenu boje i uzrokuju kvarenje zuba. Za razliku od agresivnih načina izbeljivanja koji mogu oštetiti zubnu gleđ, antioksidansne i anti-inflamatorne osobine kurkumu čine idealnom za vaše oralno zdravlje. Takođe, kurkuma se kroz brojna stručna istraživanja pokazala kao lek koji uspešno sprečava zubne bolesti poput kamenca, gingivitisa ili zubobolje.

baking-powder.jpg

Pogledajte i kako da izbelite zube pomoću praška za pecivo!

Kokosovo ulje se takođe koristi za oralnu higijenu, najčešće za izbeljivanje zuba i ispiranje usta kako bi se uklonili glavni krivci za žute zube – plak i bakterije sa površine zuba. Dokazano je i da pomaže da zadržite svež dah.

Napomena: Ukoliko ste trudnica, imate dijabetes ili problema sa žučnom kesom pre upotrebe kurkume u beauty svrhe savetujte se s vašim lekarom.

1 Comment

  1. Gordana

    03.06.2017. at 00:37

    Nema ništa bez kokosovog ulja 🙂 Ja od kad znam za njega koristim ga i za zube i za sunčanje, i posle sunčanja i da spremam neka jela i svašta nešto…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!