Nega prirodom: 7 najboljih ulja za stimulisanje rasta kose

ulja za rast kose

Naša kosa prolazi kroz svašta: od zagađenja, preko vlage, uticaja spoljašnje sredine, postoji puno faktora koja je oštećuju. Znamo da je nekada teško odvojiti vreme za dubinsku negu kose, ali ukoliko vas muči proređivanje kose, možda je vreme da se okrenete i prirodnim preparatima – uljima! “Oiling” tehnika masiranja vlasišta uljem pomaže stimulisanju cirkulacije i rastu nove kose. U nastavku vam otkrivamo 7 najboljih prirodnih ulja za stimulisanje rasta kose.

Ovo su najbolja ulja za stimulisanje rasta kosa

#1: Ricinusovo ulje

Ovo ulje je prebogato antioksidantima i rinolečnom kiselinom, koja je poznata po tome da stimuliše cirkulaciju kože glave. Ova kiselina ujedno poboljšava zdravlje folikula kose, čime se promoviše njen rast.

#2: Ulje ruzmarina

Eterično ulje ruzmarina se uvek meša sa nekim drugim uljem “nosačem” (5 kapi eteričnog ulja u 1 supenu kašiku običnog ulja), ili se može dodati u šampon. Ovo ulje ojačava cirkulaciju, a kao rezultat, folikuli kose dobijaju dovoljno krvi i nutrijenata. Aktivni sastojak ulja ruzmarina je karnosična kiselina, koja zaceljuje oštećenja nerava i tkiva. Na ovaj način se uspostavlja zdrav rast kose.

ulja za rast kose

#3: Ulje crnog luka

Mnogo studija je objavilo da nanošenje soka ili ulja od crnog luka pomaže kod ponovnog tasta kose. Benefiti ovog ulja se mogu videti već za dve nedelje!

#4: Brahmi amla ulje

Brahmi ulje sadrži dve posebne ajurvedske biljke, čiji su ekstrakti su najčešće rastvoreni u ulju susama. Ove biljke su odlične za rast kose, njenu ishranu i elastičnost. Vekovi upotrebe kod žena u Indiji su potvrdili da ove dve biljke – brahmi i amalakija mogu sprečiti opadanje kose, perut i infekcije kože glave.

Povezano: Tajna Kim Kardašijan za rast kose – pirinčana voda

#5: Arganovo ulje

Arganovo ulje prolazi kroz minimalni proces kada se pravi, tako da je najbolje prirodno rešenje za vašu kosu. Bogato je vitaminom E i antioksidantima, koji pomažu kod nadoknade nutrijenata u koži glave. Ovo ulje je pogodno za one sa suvom kosom. Kada ga nanosite na teme, postarajte se da koristite 100% čisto ulje argana (a ne silikonske uljane eliksire, koji su namenjeni za krajeve).

ulja za rast kose

#6: Ulje lavande

Mnoge studije su pokazale da ulje lavande podstiče rast dlake, promoviše rast kose, što pomaže kod ćelavosti u pečatima. Eterično ulje lavande takođe treba pomešati sa uljem nosačem ili šamponom.

#7: Kokosovo ulje

Jedno od najpopularnijih ulja koje ne možete preskočiti je kokosovo. Bez obzira gde živite, kokosovo ulje se može naći u svakoj državi, a samim tim, možete sebi priuštiti negu kose ovim uljem. Prebogati je vitaminom E i antioksidantima koji stimulišu rast kose i čine vaš skalp i kosu zdravim. Ovo ulje je pogodno za sve tipove kose.

Pročitajte još i: Poboljšajte rast kose uz ovde DIY pilinge za skalp

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!