Obrišite podočnjake sa lica za samo 10 minuta

podočnjaci

Postoji mnogo načina na koje možete ublažiti upadljive podočnjake, ali mi smo pronašli najbrži. Kad god se probudite sa tamnim kolutovima ispod očiju, setite se maske za koju su vam potrebna samo dva sastojka i 10 minuta da biste vašoj koži podarili odmoran i blistav izgled.

Nekoliko puta smo pisali o prednostima kurkume kada su nega i lepota u pitanju. Njena anti-age, antinflamatorna i antioksidativna svojstva, ali i hranljive materije poput vitamina, minerala, kalciju i vlakana je čine posebnom i omiljenom među ženama. Kiselo mleko je naročito korisno ako je koža naduta i sa pojavom pigmentacije.

Kako da uklonite podočnjake?

Potrebni sastojci:

  • 1 kafena kašika mlevene kurkume,
  • 1 supena kašika kiselog mleka.

Povezano: Makeup trikovi za umorno lice!

A post shared by Farah D (@farahdhukai) on

Način pripreme i primene:

  1. U staklenu posudu stavite kiselo mleko i umešajte prah kurkume. Smesu iskoristite odmah.
  2. Pre nego što masku stavite na tamne kolutove ispod očiju, skinite šminku, operite lice i osušite peškirom.
  3. Kozmetičkom četkicom masku ravnomerno nanesite na područje ispod očiju – na mesta gde vam je koža tamnija.
  4. Pustite da maska odstoji na koži oko očiju 10 minuta, odnosno dok se ne osuši, pa lice temeljno isperite toplom vodom i nežno obrišite peškirom.

Nakon ovog tretmana koža ispod očiju će vam biti svetla i blistava jer će žuta boja kurkume neutralizovati (pretežno tamno-ljubičastu) boju podočnjaka. Takođe, umirićete kožu i smanjiti nadute kesice ispod očiju, ali i sprečiti nastajanje bora.

Napomena: Pre nanošenja maske na tamne podočnjake, nanesite masku na ruku da proverite kako će vam koža reagovati.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!