Prašak za pecivo u službi nege: kose, kože i za izbeljivanje zuba

By  |  0 Comments

Posebno mesto među sastojcima vaše kuhinje koji vam mogu postati saveznici u službi nege, zauzima prašak za pecivo.
Prašak za pecivo, koji se najvećim delom sastoji od natrijum karbonata, ali koji takođe sadrži i druge komponente kao što su tartar i kukuruzni skrob, značajno vam može pomoći u cilju negovanja kože, kose, ali i u cilju izbeljivanja zuba.

Prašak za pecivo za negu kože, kose i zuba

Nega kože

Ukoliko je vaša koža problematična i sklona pojavi akni, mitisera ili bubuljica, ukoliko se peruta ili jednostavno izgleda suvo i nedovoljno hidrirano, ono što je potrebno da uradite je sledeće:

Uzmite jednu kesicu praška za pecivo i njen sadržaj pomešajte sa kokosovim uljem u količini od dve ravne supene kašike. Tu mešavinu, dobro sjedinite tako da postane kompaktna, a onda je u formi maske nanesite na kožu. Masku ostavite da deluje oko 5 do najviše 10 minuta, a zatim je u obliku pilinga umasirajte u kožu, pre nego što lice temeljno isperete najpre toplom, a onda i hladnom vodom. Nakon ispiranja lica, dopustite da se koža osuši prirodno, bez upotrebe peškira.

Ovakav tretman, ponavljajte dva do tri puta u toku nedelju dana.

Nega kose

Problem ubrzanog mašćenja korena kose, izražen je kod velikog procenta ženske populacije. Ukoliko i vas muči ovaj problem, uradite sledeće:

1ednu kafenu kašičicu praška za pecivo pomešajte ga sa oko 200 ml prethodno umereno zagrejane vode. Tako pripremljenu mešavinu, sipajte i utrljajte na vlasište. Nakon što ste to uradili, sačekajte da prođe nekoliko minuta, a onda kosu isperite, ali ne vodom, već mešavinom vode i jabukovog sirćeta. Razmera mešavine kojom ćete isprati kosu treba da bude takva da sadrži 2 l vode i 200 ml jabukovog sirćeta.

Ovakav tretman, potrebno je da ponavljate dva do tri puta u toku nedelju dana.

Izbeljivanje zuba

Ukoliko ste na površini svojih zuba uočili fleke koje su nastale kao posledica stvaranja naslaga od ostataka hrane ili kao posledica stvaranja naslaga nikotina ili sadržaja kafe, uradite sledeće:

Na mokru četkicu za zube, sipajte sadržaj iz jedne kesice praška za pecivo. Trljajte zube oko 5 minuta, pazeći pritom da vam pokreti ne budu grubi kako ne bi oštetili zubnu gleđ. Nakon 5 minuta, zube jednostavno isperite.

Jedan ovakav tretman, biće dovoljan kako bi ste uočili primetnu razliku u izgledu boje zuba i kako bi ste bili zadovoljni postignutim efektom izbeljivanja. Ukoliko želite da ponovite ovaj postupak, to nemojte raditi češće od jednom nedeljno, jer bi ste u protivnom bili izloženi riziku od oštećenja zubne gleđi.

Povezano: Šampon sa sodom bikarbonom za brži rast kose

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!