Šampon sa sodom bikarbonom za brži rast kose

By  |  1 Comment

Ukoliko sanjate o dugoj i zdravoj kosi, prema uputstvima u nastavku teksta, pripremite šampon sa sodom bikarbonom za brži rast kose. Efikasnost ovog prirodnog preparata će vas definitivno iznenaditi.

Šampon sa sodom bikarbonom za brži rast kose će primetno ublažiti gubitak kose te je ojačati, a nove vlasi ćete primetiti već nakon mesec-dva redovne primene, što će se odraziti na veći volumen.

Priprema i primena šampona sa sodom bikarbonom za brži rast kose

Za šampon sa sodom bikarbonom za brži rast kose će vam biti potrebni:

  • soda bikarbona,
  • voda,
  • jabukovo sirće,
  • omiljeno esencijalno ulje.

Povezano: Ubrzajte rast kose – 3 maske od jaja!

Način pripreme šampona sa sodom bikarbonom:

Prvo treba da pomešate – u boci sa raspršivačem, šolju i po vode sa pola šolje soda bikarbone. Šampon možete naneti kako na suvu, tako i na mokru kosu. Pre upotrebe, promućkajte šampon pa ga nanesite ravnomerno počevši od korena prema vrhovima kose, a najviše oko korena dlake i po samoj koži glave. Nakon što ste naneli šampon, masirajte kožu glave i kosu, pa ostavite da deluje 5 minuta. Dobro isperite koren glave toplom vodom.

Pošto soda bikabrona može dovesti do pucanja kose, posle ispiranja toplom vodom treba da pomešate 2 šolje vode sa šoljom jabukovog sirćeta i nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja koji će ublažiti, jak i mnogima odbojan, miris jabukovog sirćeta i nanesete mešavinu (koja je u službi regeneratora) na celu kosu. Ovom smesom isperite kosu celom dužinom pa isperite hladnom vodom koja će hidrirati, omekšati i dati sjaj vašoj kosi.

Kako bi uklonili nečistoće i ostatke proizvoda za ulepšavanje kose, te dozvolili da kosa brže raste, perite kosu šamponom sa sodom bikarbonom 2 puta nedeljno. Da vam se kosa ne bi isušila, nakon svakog pranja obavezno stavite na vrhove neko ulje za negu kose.

Ubrzo ćete primetiti da vam kosa brže raste, skoro duplo brže nego inače. Takođe, redovno skraćujte krajeve i bićete zadovoljni rezultatima jer ćete imati kosu kao sa naslovnice bez posete frizeru.

Povezano: Zdrava i baršunasta kosa: Šampon i maska protiv opadanja kose!

1 Comment

  1. Daca21

    12.02.2017. at 15:10

    Hvala što ste ovo podelili sa nama. Lično imam problem sa brzinom rata kose, ili pak ja to mislim. Ovo je definitivno nešto što ću morati da probam.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!