Ubrzajte rast kose – 3 maske od jaja

Skoro svaka žena sanja da ima dugu i gustu kosu. Ako ste jedna od ovih žena, pročitajte kako da na lakši i prirodniji načini ubrzate rast kose u sopstvenom domu pomoću jaja.

Nažalost kosa raste (u proseku) samo oko 1 cm mesečno. Ali ako želite da ubrzate rast vaše kose i poboljšate debljinu i zdravlje vaših lokni, mi ćemo vam ovde pokazati nekoliko metoda koje uključuju jaja.

Jaja su odličan izvor proteina, koji su u suštini potrebni za brži rast kose i njenu gustinu. Kosa se sastoji od 70 odsto proteina keratina, pa proteini iz jaja obnavljaju oštećenu kosu popunjavajući oslabljena mesta duž njenih pramenova, privremeno jačajući kosu.

Maske od jaja za brži rast kose ne oštećuju kosu uopšte, hrane i obnavljaju vlasi kose, a lako se pripremaju, evo i kako…

Povezano: Maske za lice od jaja – za svaki tip kože lica!

Maska od jaja, majoneza i jogurta

Potrebni sastojci:

  • 1 jaje,
  • ¼ šolje jogurta,
  • ¼ šolje majoneza.

U blender umutite jaje, jogurt i majonez. Nanesite masku na kosu (od temena ka krajevima kose) i stavite na glavu kapu za tuširanje ili prozirnu foliju, i preko još peškir. Ostavite da deluje oko pola sata pre nego što isperete kosu toplom vodom.

Maska od jaja, meda i maslinovog ulja

Potrebni sastojci:

  • 1 jaje,
  • 1 kašika meda,
  • 1 kašika maslinog ulja.

Dobro lagano izmutite žumance i belance. Dodajte med i maslinovo ulje, tako da dobijete efekat hidratacije. Dobro promešajte, pa nakon šamponiranja nanesite masku na kosu (ravnomerno od korena ka vrhu vlasi). Umotajte kosu sa plastičnom kesom ili prozirnom folijom i ostavite masku da deluje 10 do 20 minuta, pa isperite dobro kosu toplom vodom, a zatim i blagim šamponom.

Maska od belanaca/žumanaca

Za masnu kosu se preporučuju samo belanca, za suvu kosu najbolje bi bilo da koristite isključivo žumance.

Odvojte nekoliko belanaca, odnosno žumanaca iz jajeta (zavisi od tipa i dužine kose) i dobro ih umutite. Nanesite masku na kosu i kožu glave i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite kosu sa toplom ili hladnom vodom, pa šamponirajte.

Nakon redovne upotrebe neke od spomenutih maski, primetićete da vaša kosa izgleda deset puta zdravije za veoma kratko vreme. Takođe ćete osetiti da je mnogo jača, a ubrzo ćete primetiti i da raste brže.

Povezano: Jaja u beauty upotrebi – nega kose, kože, moktiju, trepavica, zuba…

error: Content is protected !!