Maska za proširene pore od samo 2 sastojka

By  |  0 Comments

Maska za proširene pore od samo 2 sastojka će skupiti pore i dovesti ih na najmanju moguću meru te će vaša koža moći da diše i nesmetano obavlja svoje funkcije.

Najčešći uzroci koji dovode do proširenih pora su – masna koža, starost i pol. Uljа i prljаvštine se nakupljaju u vаšoj koži, pa se ćelije šire i pore izgledаju veće nego inаče. Kako godine prolaze, vаšа kožа gubi elаstičnost, što može izаzvаti proširene pore. Takođe, proširene pore su češće tokom hormonаlnih promena, posebno tokom menstruаcije.

Iako se problem proširenih pora malo teže i sporije rešava, maska za proširene pore od samo 2 sastojka može vaše pore učiniti sitnijim i manje upadljivim za vrlo kratko vreme.

Priprema i primena maske za proširene pore

Potrebni sastojci:

  • 1 supena kašika želatin,
  • 1 ½ do 2 kašike mleka.

Povezano: Kućna nega: Parenje lica u službi lepote!

Način pripreme:

U manju posudu koja se može koristiti u mikrotalasnoj, temeljno i brzo promešajte želatin i mleko. Dobijenu smesu stavite u mikrotalasnu na oko 15 sekundi ili ugrejte na vodenoj pari. Promešajte da se malo ohladi pa odmah ravnomerno prstima nanesite tanak sloj na prethodno detaljno očišćeno suvo lice, izbegavajući oblast oko očiju i usta. Pošto se maska za proširene pore od samo 2 sastojka brzo stvrdne, morate je za kratko vreme naneti na celo lice.

Ostaviti da se osuši oko 15 minuta ili više – znaćete kad je vreme da skinete masku jer ćete osetiti blago zatezanja kože. Nežno oljuštite masku sa lica – ako je moguće ulkonite je u jednom komadu, pa se umijte naizmenično toplom i hladnom vodom. Obavezno hidrirajte kožu lica hranljivom dnevnom ili noćnom kremom – u zavisnosti u koje doba dana ste primenili masku.

Rešićete se nakupljenih nečistoća i masnoća, ukloniti mrtve ćelije kože, zategnuti kožu i smanjiti pore ako masku primenjujete najmanje 2 puta nedeljno.

Povezano: Prirodna mikrodermoabrazija – Tretman kod kuće!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!