Najbolja šminka prema boji kose

Način na koji ćete uklopiti nijanse i boje šminke koju koristite u odnosu sa bojom kose, u velikoj meri će odrediti to da li ćete uspeti da izgledate lepo i skladno ili ne. U zavisnosti od boje kose, potrebno je da napravite i odabir boje šminke.

Šminka za plavu, crvenu, smeđu i crnu kosu

Najbolja šminka za plavuše

Ukoliko imate plavu kosu, posebno neku od izrazito svetlih i nežnih nijansi plave kose, neophodno je da se odlučite za takođe blagu i nežnu šminku. Kada birate senke za oči, birajte prirodne i tople boje. Sve nijanse braon, bež i sivih senki, pokazaće se kao pravi pogodak. Kada je u pitanju boja maskare, tu se ipak odlučite za crnu. Crna maskara, naglasiće dubinu vaših očiju i njihov oblik, a ipak, ukoliko je jedino ona taman detalj šminke na vašem licu, neće vas učiniti previše agresivno našminkanim.

Ukoliko želite da izgledate nežno i pitomo i da naglasite svoj prirodan izgled, izaberite takođe svetliju i što prirodniju nijansu ruža za usne. Ipak, ukoliko se spremate za večernji izlazak ili želite da izgledate intezivnije našminkani, odlučite se za vatreno crveni ruž, koji će vam zasigurno dobro pristajati.

Selection_030

Najbolja šminka za crvenokose

Ako imate crvenu boju kose, sebi možete dopustiti znatnu meru slobode, kada je u pitanju izbor nijansi šminke. Možete eksperimentisati sa živim i upadljivim nijansama senki za oči, a usne možete šminkati u tamnijim nijansama ruževa. Recimo, ruž boje trule višnje ili tamno ljubičasti ruž će vam odlično pristajati.

Najbolja šminka za brinete

Brinetama najbolje će pristajati šminka u prirodnim i toplim bojama. Pravi pogodak biće i ako odstupe od tog pravila i upotrebe svetle i umereno svetlucave nijanse. Konkretno, prirodni tonovi šminke, učiniće da ako imate smeđu kosu izgledate skladno i prefinjeno, dok će vas svetlucave nijanse osvežiti i učiniti da izgledate koju godinu mlađe. Kada je u pitanju idealna boja ruža za brinete preporučujemo svetlo braon i smireno narandzaste nijanse.

Najbolja šminka za crnokose

Ako imate crnu boju kose, to bi trebalo da podržite tamnim nijansama šminke. Svetle nijanse, mogle bi da predstavljaju grešku i daju efekat nesklada u vašem izgledu, bilo da je reč o svetloj nijansi šminke za oči ili za usne. Oči šminkajte zatvorenim nijansama braon boje i crnom bojom. A usne, trula višnja, ljubičastim ili crvenim ružom.

Selection_038

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompletnu ponudu makeup proizvoda pogledajte u LEPOTICA WEBSHOPU.

error: Content is protected !!