Napravi sama piling za lice

Piling za lice je neophodno raditi da bi se uklonile mrtve ćelije kože lica i da bi ona bila sjajna i zdrava. Postoji više vrsta pilinga a mi ćemo vam dati recept za jedan koji možete da napravite same.

Pilinzi mogu biti različite jačine, ima onih kojima se koža samo istrlja i onih koji stoje na licu tzv. “peel-off maske“. Za uklanjanje fleka, akni pa čak i znakova starenja najefikasniji je svakako hemijski piling. Njega naravno možete raditi samo u kozmetičkim salonima, ali evo nečega što može da se podvede pod “uradi sama“.

Ovaj piling je, zbog svojih sastojaka, jako dobar za osobe podložne mitiserima. Osim toga odličan je za zatezanje kože, po čemu su belanca jako poznata.

Potrebni sastojci

  • belance
  • kukuruzno brašno- 2 kašike

Najpre dobro umutite belanca a zatim im dodajte kukuruzno brašno, sjedinite masu i nanesite je na lice. Možete blago utrljati u kožu i ostaviti tako 30-ak minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!