Brazilska depilacija – Da ili ne?

Brazilska depilacija, tj. kompletna depilacija bikini zone, predstavlja potpuno uklanjanje dlačica sa najintimnijih delova tela. Sama pomisao na bilo kakvu depilaciju, mnogim ženama je bolna, a posebno na potpunu!

Prednosti brazilske depilacije

Većina dama primenjuje ovu depilaciju zbog estetike. Zbog sebe ili zbog svog dragog, nije ni važno. Svakako je jako popularna. Ali, pored estetike, za brazilsku depilaciju je važno da ona bude brza i efikasna. Za razliku od brijača, raznih depilacijskih sredstava, brazilsku depilaciju dovoljno je primeniti jednom mesečno.

Dok biste ko zna koliko novca  i vremena potrošile na samostalno uklanjanje dlačica, brazilska depilacija vam štedi i jedno i drugo. Koren dlake postaje sve slabiji, dlačice su mekše i postaju sve mekše. Kod ove depilacije je najvažnija stručnost kozmetičarke. Ako je ona stručna i vešta, depilacija će brzo biti gotova. Nekad čak i pre nego što budete svesne da je uopšte i počela.

Osećaj posle brazilske depilacije jeste drugačiji u odnosu na standardnu depilaciju prepona. Mnoge dame se za nju odlučuju u letnjim mesecima kada smo često u kupaćim salonima. Sa brazilskom depilacijom na plaži nema brige.

Mane brazilske depilacije

Uz svu hrabrost koju posedujete, posebno ako na ovu depilaciju odlazite prvi put, može biti prilično bolno. To svakako zavisi i od vaše kože i jačine dlaka. Takođe, neke od posledica mogu biti: crvenilo, iritacija, urastanje dlačica, kao i neke infekcije, jer se radi o delu tela gde je koža najosetljivija i najtanja.

Da ne bi došlo do pomenutog, jako je bitna i higijena kozmetičkog salona. Obratite pažnju na vosak, štapiće, kao i papir na kome ležite. Ništa od toga ne sme se upotrebiti više puta. Kozmetičarka je dužna da tokom ove depilacije nosi rukavice radi zaštite vaše kože. Pažljivo birajte salon u koji ćete otići na bilo koju a posebno brazilsku depilaciju, jer zaista ne smete otići kod bilo koga.

U poslednje vreme, sve više se pominje štetnost potpunog uklanjanja dlačica sa bikini zone. Obrazloženje je da su dlake na pojedinim delovima našeg tela sa razlogom. One štite od raznih mikroorganizama i bakterija. To je potpuno tačno, ali dame se ipak i pored toga teško odriču čuvene brazilske depilacije.

Da li i vi volite brazilsku depilaciju?

 

 

error: Content is protected !!