BB, CC, DD i EE krema – Slične ili različite?

BB, CC, DD i EE kreme – u odnosu na tečni puder “lakše”, bolje prekrivaju nego tonirane kreme. Predstavljaju savršenu kombinaciju nege kože i dekorative. Ipak, među njima postoje neke RAZLIKE pa je najbolje da pre nego što izaberete neku od njih pročitate nastavak teksta kako biste pronašle NAJBOLJU za vas.

Po čemu se razlikuju BB, CC, DD i EE kreme?

Ovi multifunkcionalni proizvodi su upravo ono što je modernoj ženi potrebno. Više proizvoda u jednom, ali sa velikom efikasnošću. Ipak, između njih postoje bitne razlike.

BB krema ili Beauty Balm

BB kreme imaju bolju pokrivnu moć od toniranih krema a ujedno i ujednačavaju ten. Ali, ne traba ih koristiti umesto seruma i krema za lice već preko njih. Odlična su podloga za šminku jer daju blistav ten. BB kreme su kremaste strukture i one su namenjene hidriranju kože lica.

5 kvalitetnih BB krema za suvu kožu.

CC krema ili Color Correcting

Pokrivaju akne, fleke, crvenilo… i više služe za korigovanje tena. CC kreme su laganije od BB krema i brzo se apsorbuju. Ujednačavaju ton kože i sadrže antioksidanse a u novije vreme imaju i anti-age efekat (Eucerin Hyaluron Filler CC krema)

cc krema eucerin hyaluron filler

DD krema ili Daily defense

Nazivaju ih do-all kremama jer kombinuju dobre strane BB i CC krema i utiču na usporavanje starenja. One matiraju kožu i dublje utiču na njenu strukturu. Tekstura im je kremasta kao kod BB krema. Osim što hidriraju kožu, one je i štite od gubitka vlage i ujednačavaju ten.

[adsense_inserter id=”12825″]

EE krema ili Even Effect

EE kreme su najnoviji proizvodi sa još više unapređenom formulacijom koja omogućava čak i momentalno zatezanje kože. Prvu EE kremu proizvela je čuvena kozmetička kuća Estée Lauder. Ona momentalno prekriva fleke od sunca, crvenilo lica, akne i pore i čak utiče na smanjenje štetnih spoljašnjih uticaja i hiperpigmentacija kože. Daju besprepokoran i zdrav izgled kože lica. Nešto poput korektora za celo lice.

U najkraćem, ukoliko ste mladi dovoljna vam je BB krema. Kako koža stari, bolji izbor su CC, DD pa i nova EE krema jer osim ujednačavanja tena i hidratacije one nude i anti-age efekat i pojačanu negu kože. Još jedna pozitivna karakteristika BB, CC, DD i EE krema je da one po pravilu sadrže SPF.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!