3 razloga zašto Skandinavke imaju zdravu i blistavu kožu: Možete i vi!

skandinavke

Ukoliko ste ikada putovali na Sever Evrope i imali priliku da vidite uživo kako izgledaju Skandinavke, sigurno ste primetili da imaju veoma zdravu i sjajnu kožu. Taj lokalni sjaj kože ima veze sa mnogo faktora: između ostalog, tu je i zdrav stil života, ishrane, ali i specifična načela nege kojim se one vode. Zato vam u nastavku donosimo kako se to one neguju, tako da i vi možete usvojiti skandi pristup nezi.

Kako Skandinavke kupuju skincare kozmetiku?

#1: Znaju šta deluje i ne podležu trendovima

Ovo je možda i najvažnija stavka – mi često upadnemo u zamke marketinga. Očekivanja koja Skandinavke imaju su veoma racionalna i realistična. Na primer, dobra krema za hidrataciju lica će se dobro prodavati tamo, ali krema za celulit neće. Zašto? Prosto, jer one znaju da kreme NE POMAŽU kod celulita. Osim toga, važna stvar koju Skandinavke razmatraju kada kupuju skincare proizvod je iskrenost. One znaju da će većina ljudi videti efekat od skincare-a, ali ne i svi. Njihov mentalitet je takav da znaju koji sastojci “funkcionišu”, a ne da uskoče na svaki “hajpovan” sastojak.

skandinavke

#2: Manje je više

Ključna komponenta uspeha njihove beauty rutine jeste stav “manje je više”. Skandinavski stil nege je potpuna suprotnost rutini od 10 koraka kod Korejaca. Drugačiji pristup je takav, jer zahteva manje vremena. Naravno, svi volimo da ugađamo sebi, ali ne svaki dan u sedmici. Minimalizam je važan deo skandinavskog mentaliteta, otuda i mali broj proizvoda u rutini. Ali svaki od njih – radi posao!

#3: Ulažu u ono što “radi”

Stil njihovog života je kupovati manje, ali kvalitetnije. Ako prođete ulicama Stokholma ili Osla, primetićete da su svi besprekorno obučeni u kvalitetne, klasične komade garderobe. Isto je i sa kozmetikom. Kod nas, ali i u ostatku Evrope, police drogerija su prepune priuštivih, povoljnih brendova, dok je u Skandinaviji ponuda rafinirana. Dermatolozi im nisu tako lako dostupni, a uz to su veoma skupi. Zato Skandinavke ulažu u kvalitetne proizvode koji zaista “rade”. Više su spremne da potroše veću sumu novca na kvalitetan brend, jer nemaju lak pristup dermatolozima i lekarima estetske medicine.

skandinavke

Šta kažete na Skandi pristup nezi – da li ćete primeniti nešto od ovoga?

Pročitajte još i: Beauty tajne skandinavskih žena za mladoliku i blistavu kožu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!