Trend Alert: “Marble Hair” je stil bojenja kose koji nam se opet vraća

marble hair
Instagram/Printscreen

Trendovi dolaze i odlaze, a velika su inspiracija kako da promenimo lični stil. Ako tražite trajnu promenu boje, i ne možete da se odučite između popularnih bakarnih tonova ili sočne “buttery blonde” nijanse, sada možete imati oba! Ponovo nam se vraća “marbled” hair trend, koji podrazumeva kosu u dve nijanse. U nastavku saznajte više o ovom trendu.

O trendu

Koristeći dve kontrastne nijanse, ovaj trend donosi najbolje od oba sveta! Želja za kontrastima u kosi traje već par godina, a “marble hair trend” donosi najupečatljiviju ponudu. Ovaj trend se zasniva na boji kose iz ranih 2000-ih, koju su nosile ikone poput Keshe i sestara Olsen. Radi se o rock’n’roll šiku, sa nedorađenim talasima, koji se savršeno slažu uz tamniji izrastak. Kosa je obično ofarbana u panelima dve kontrastne boje, koji padaju jedan preko drugog.

View this post on Instagram

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Inspiracija

Emo i scenska kosa su takođe bili veoma popularni u tom vremenu, a boje su se opet zasnivale na kontrastu dve boje – crne i neon zelene ili roze. Kako biste zamislili kako tačno izgleda “marble hair”, setite se Kruele De Vil i njene crno-bele kose. Pre nego što pomislite da “marble hair trend” izgleda poput debelih pramenova iz 2000-ih, glavna razlika je u tome što “marble hair” ima velike delove kose koji su farbani jedan preko drugog.

Za koga je ovaj stil farbanja?

Ako volite ideju prirodne kose, možda bi trebalo da izbegnete ovaj trend. Ovo nije za suptilne niti stidljive, već je dosta “bučan” i upečatljiv stil farbanja. Ako želite da probate “marble” stil farbanja, trebaće vam salonska izvedba.

Ako počinjete sa svetlom podlogom, možete ubaciti smeđe ili crne panele kose, za “edgy” vibe. S druge strane, oni sa prirodno tamnom kosom mogu naglasiti pokret u kosi, sa svetlim, reflektivnim panelima plave kose. Ako želite da začinite stvari, probajte nijanse poput pink, plave, crvene. Za ovo će vam trebati poseta frizeru, ali znajte da je ova tehnika farbanja laka za održavanje. Neće vam trebati puno poseta frizeru za farbanje.

error: Content is protected !!