Kako da “raskinete” sa dugom kosom u 5 faza?

kratka kosa

Ovo pitanje se pojavilo svakoj ženi barem jednom u životu: “da li je ovo zaista za mene?” Iako se često odnosi na romantične veze, postoji još jedna veza u vašem životu koju valja proceniti s vremena na vreme, a to je – vaša kosa! Od boja do dužine, prirodno je da menjate i eksperimentišete dok na pronađete ono što 100% odgovara vama! Zato vam u nastavku donosimo tajne kako da olakšate proces rastanka sa dugom kosom i prgrlite, novu kraću frizuru!

Ako ste ponosna vlasnica duge kose, sigurno mislite – kratka kosa nije za mene, ili kratka kose ne pristaje mom obliku lica! Ovo nikako nije istina – postoji idealna kratka frizura za svakoga. Evo kako da “raskinete” sa dugom kosom i prigrlište osvežavajuću kratku frizuru!

Pet faza od duge do kratke kose

Faza 1: Kada vam duga kosa ne “funkcioniše”

Ako svakog dana skupljate dugu kosu u rep ili punđu, a nemate potrebe za tim, onda je vreme da promislite da li vam duga kosa i dalje odgovara. Ili toliko dugo nosite istu dugačku kosu, da ste upali u hair rutinu. Sada su kratke frizure u trendu više nego ikada, zato je vreme da razmislite o promeni. Kada ošišate dužinu, ne samo da ćete rešiti ispucalih krajeva, već ćete dodati volumen i lepršavost vašoj frizuri, što je savršeno osveženje nakon godina duge kose.

duga kosa

Faza 2: Zamislite život bez duge kose

Ponekada ne možete da zamislite da kosu nosite kraće nego što je to inače slučaj. Zato se poslužite ovim trikom: kosa vam ne može biti kraća nego što je kada nosite konjski rep. Ako vam to lepo stoji, onda svakako možete pronaći kratku frizuru koja će vam lepo stajati.

Faza 3: Igrajte se sa raznim dužinama

Nije vam potreban ni frizer ni aplikacija sa mobilnog telefona kako biste videli da li će vam stajati kratka kosa. Kada vam je kosa sveže oprana i osušine, poigrajte se prislanjanjem različite dužine uz lice, i obratite oažnju na to kako vam različita dužina naglašava jagodice, oči i ističe vaše najbolje crte lica. Tako ćete dobiti dobru ideju o tome koja dužina je ono što tražite.

Povezano: Brzi trik da otkrijete da li će vam stajati paž frizura

Faza 4: Ošišajte se

Dakle, donele ste odluku da skratite kosu drastučno – sada je vreme da zakažete termin kod frizera i dođete sa slikama za inspiraciju koje će frizeru olakšati da shvati šta zapravo želite. Naravno, frizeri uvek savetuju da budete realistične, kada je reč o vašem individualnom izgledu. Trebalo bi odaberete onu dužinu koja odgovara vašem licu, a ne samo da slepo pratite trend koji dobro stoji poznatoj ličnosti.

šišanje duge kose

Faza 5: Prihvatite novu verziju sebe

Čestitamo – uradile ste to! Sada kada ste prelomile i dobile kratku frizuru iz snova, žečećete da je redovno održavate. Loša vest? To znači više poseta frizeru i više izdataka za održavanje frizure. Kada kosu ošištate na kratko, morate mnogo češće skraćivati krajeve i održavati njen oblik. Kada vam stranice izrastu, dobićete onaj izgled naduvane zapuštene kose, koji nikako ne želite. Znajte da dobro šišanje znači i mnogo manje stilizovanje kose ujutru. Poigrajte se različitim stajling proizvodima, kako biste otkrili koji vama odgovara!

Naša preporuka za kratku kosu:

Pročitajte još i: Večita dilema – kratka ili duga kosa?

error: Content is protected !!