Prirodan lek protiv opadanja kose: Gel od lana i ruzmarina (DIY)

opadanje kose

Opadanje kose je jedan od najčešćih problema sa kojim se susreću i žene i muškarci svih generacija. Ukoliko ste do sada isprobali sve dostupno na tržištu, od medicinskih preparata do salonske kozmetike, i niste zadovoljni rezultatima, možda je dobar trenutak da medicinsku negu dopunite i prirodnim preparatima. Jedan od najviralnijih recepata za prirodni gel protiv opadanja kose je onaj na bazi lanenih semenki i ruzmarina. U nastavku donosimo recept!

Gel od lana i ruzmarina protiv opadanja kose

Ovaj prirodni preparat može predstavljati savršenu dopunu anti-hair loss tretmanima, ali može delovati i kao samostalan. Koristite ga 2 puta sedmično za rezultate koji su vidljivi posle par meseci!

opadanje kose

Recept:

Potrebne su vam:

  • Sveže grančice ruzmarina
  • 100 g lanenih semenki
  • Flašica sa pipom

Priprema:

U šerpicu punu destilovane vode, stavite grančice ruzmarina i lanene semenke. Kuvajte ovu mešavinu 30 minuta, i potom je ostavite da se ohladi. Procedite tečnost u bočicu sa pipom.

View this post on Instagram

A post shared by Happi Pham (@happi.pham)

Upotreba:

Ovaj gel nanosite isključivo na skalp, a ne na dužinu, jer vam ruzmarin može isušiti vlasi. Nanesite smesu pre pranja na ceo sklap i potom pokrijte kosu kapicom za tuš. Držite sve 1 sat i potom šamponirajte i negujte kosu kao i uvek. Koristite 2 puta sedmično.

Javite nam rezultate!

Ukoliko ipak preferirate gotov proizvod, mi vam predlažemo Revlon RESTART Density tretman protiv opadanja 100 ml.

opadanje kose

error: Content is protected !!