Lepi nokti na budžetu: Kako da uštedite na manikiru?

manikir ušteda

Odlasci na manikir nisu samo vezani za lakiranje noktiju, već se radi o jednom ritualu, koji maksimalno opušta i čini da barem na tih sat vremena pobegnemo od svakodnevice. Slažemo se da je u ovoj trenutnoj ekonomiji sve teže i teže priuštiti sebi kvalitetan manikir na regularnoj bazi (svake 2-3 nedelje). Zato vam otkrivamo kako možete uštedeti na manikiru, za uvek uredne nokte na budžetu!

7 saveta kako da uštedite na manikiru

#1: Predočite svoj budžet nail tehničaru

Ako ste redovni kod vaše manikirke, tako da se već dobro poznajete, možda je dobra ideja da pojednostavite stvari i jednostavno kažete sa kojim budžetom raspolažete unapred. Na primer,ako želite gel lak, a potrebno je da uklonite stari, možda to možete uraditi same kod kuće, kako biste smanjile trošak novog manikira. Ili na primer, možete uraditi običan lak umesto gel laka. Na ovaj način, kada manikirki saopštite koju cifru biste izvdojili, ona vam može ponuditi neku od jeftiniijih usluga.

manikir ušteda

#2: Dugotrajni manikir je ipak isplativiji

Ova dileme je stara koliko i svet: običan ili gel lak? Običan lak deluje kao mnogo povoljnija opcija, ali zapravo gel lak je mnogo isplativija. Kako? Ako idete na običan manikir, takav lak će vam se iskrzati za nedelju dana, tako da je svakonedeljna poseta salonu mnogo veći trošak na mesečnoj bazi. Ako želite da uštedite, uradite gel bazu, i preko nje lakirajte običan lak, koji će vam ovako trajati mnogo duže.

#3: Zatražite samo promenu laka, bez manikira

Kako biste snizili cenu manikir usluge, znajte da neki saloni nude samo promenu laka, bez pune manikir usluge, koja podrazumeva oblikovanje, turpijanje, obradu zanoktica. Uradite pun manikir i potom sledeće nedelje samo promenu laka za nokte. Ukoliko su vam nokti u dobroj formi, ovo je odličan trik da ušredite.

#4: Izgradite kvalitetnu kolekciju lakova

Najveća ušteda od svih je da u potpunosti izbegavate profesionalne salonske usluge i posvetite se manikiru kod kuće. Ono što će vam biti potrebno jeste izbor dobrih turpija za nokte, gurač zanoktica, ulje za zanoktice, buffer blok turpije i makazice. Naravno, uz nekoliko omiljenih lakova za nokte, kućni manikir vam je zagarantovan. Baza i top coat se podrazumevaju!

manikir ušteda

#5: Nabavite jedno pakovanje press-on veštačkih noktiju

Verovali ili ne, jedan od trenutno najvećih nail trendova su press-on nokti. Kutija višekratnih tipsi koje se lepe specijalnim lepkom za nokte su odlična opcija ako želite instatni manikir sa profesionalnim efektom.

Povezano: 5 saveta kako da vam veštački press-on nokti duže traju

#6: Same skidajte materijal sa noktiju kod kuće

Kao što smo već napomenuli, mnogi saloni posebno naplaćuju uslugu skidanja starog materijala (posebno, ako nije rađen kod njih u salonu). Zato nabavite čist aceton i alu-folije, kojima ćete efikasno i bezbrižno ukloniti stari gel-lak i tako uštedeti. Evo kako da se skida gel-lak kod kuće!

#7: Krenite sa uljanim tretmanima noktiju kod kuće

Kvalitetno ulje za nokte i zanoktice je najbolja investicija koju možete uraditi za vaše nokte. Nanosite ga svako veče na nokte i zanoktice, kako bi oni bili fleksibilni, hidrirani i zdravi. Tako ćete produžititi i efekat manikira. Čak i ako nemate specijalno ulje za nokte, možete iskoristiti i ulje za lice, kojim ćete natopiti nokte.

Mi vam predlažemo NSP Nail Therapy uljani serum za nokte i zanoktice.

manikir ušteda

Pročitajte još i: Vodič kroz svaki tip manikira – Koliko traje, kako se uklanja i još mnogo toga

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!