Veštački nokti su opet IN: 5 saveta kako da vam samolepljivi “press-on” nokti traju duže

veštački nokti

Svedoci smo da se stari trendovi iz 90-ih i 2000-ih ponovo vraćaju, a jedan od ponovo aktuelnih trendova jesu samolepljivi “press-on” nokti, koje sve više viđamo na društvenim mrežama kao must have. Ovaj lak, “uradi sama” manikir ne samo da štedi vreme i novac, već vam dozvoljava da prilagođavate dizajn noktiju vašim željama. Ali ono što je mana kod ove vrste manikira jeste što se lako mogu otkačiti i odlepiti sa nokta, posebno ako radite dosta kućnih poslova. Zato u nastavku delimo 5 saveta kako da vam “press-on” nokti traju što duže.

Produžite trajnost “press-on” noktiju

#1: Očistite nokatnu ploču odgovarajućim proizvodom

Ako imate masnu nokatnu ploču, onda sigurno znate koliko je važno da je propisno očistite pre nanošenja laka, gela ili drugih nadogradnji. Pre nego što počnete sa stavljanjem “press-on” seta, očistite nokatnu ploču i bazu “press-on” noktiju sa acetonom ili alkoholom. Ovo će ukloniti višak masnoće sa noktiju ili ostatke laka. Budite pažljiivi kada brišete veštačke nokte, jer ovaj aceton može skinuti boju sa njihove površine. Zato samo prebrišite unutrašnjost, koju ćete nalepiti na nokat.

Povezano: “Uradi sama” sunđerasti skidač laka za nokte

veštački nokti

#2: Buff-irajte nokte pre lepljenja

Pripremite vaše prirodne nokte za lepljenja press-on tipsi, tako što ćete ih blago izbafirati sunđerastom turpijom. Cilj je da napravite teksturu na nokatnoj površini, kako bi se lepak bolje zalepio. Ovo će takođe sprečiti kreiranje vazdušnih džepova koji uzrokuju brzo odlepljivanje noktiju.

#3: Lepak nanesite i na vaše nokte i na veštačke nokte

Najbolji savet za dugotrajno držanje “press-on” noktiju jeste da nanesete tanki sloj lepka na vaše prirodne nokte, čime ćete ih prekriti u potpunosti. Potom, nanesite kapljicu lepka za nokte na unutrašnjost baze “press-on” nokta, izbegavajući slobodnu ivicu. Lepak unutar veštačkog nokta će se prirodno zalepiti za lepak koji se nalazi na vašim prirodnim noktima, i tako ćete stvoriti jaču lepljivu vezu.

veštački nokti

#4: Pritisnite svaki nokat 10 sekundi

Jednostavno nanošenje press-on noktiju na vaše prirodne nokte nije dovoljno da oni stoje, bez obzira šta piše na pakovanju. Moraćete čvršće stisnuti nokat u centru, najmanje 10 sekundi (po noktu), i uštinuti ih drugom rukom, kako biste oblik “press-on” nokta prilagodili krivini vašeg prirodnog nokta.

#5: Nanesite sloj laka, pa u lampu

Neki “press-on” setovi su već nalakirani i dizajnirani da ih samo zalepite. Ali, ukoliko su vaši press-on nokti “goli”, možete dobiti novu šansu da ih ojačate. Nanesite gel-lak i osušite ga unutar UV lampe. Kako nalakirate svaki prst, tako ga i osušite, a potom osušite i celu šaku kada ste završili sa lakiranjem. Ovako ćete dobiti još jaču dugotrajnost “press-on” noktiju. Posle nedelju dana, osvežite boju i sjaj noktiju, uz tanki sloj top coat-a, koji ćete opet osušiti u lampi.

veštački nokti

Koliko traju “press-on” veštački nokti?

Set “press-on” noktiju obično traje oko nedelju dana na noktima, ali ukoliko ispratite naše savete, i pobrinete se za vaše nokte, oni mogu ostati netaktnuti i 2-3 nedelje (tj. dok ih sami ne skinete). Ako želite da da ih sami skinete, pre nego što sami otpadnu, postarajte se da to učinite prema uputstvu.

Skidanje veštačkih noktiju

Ukoliko ste ih lepili lepkom za nokte: potopite vrhove prstiju u malo skidača sa acetonom, u koji ste dodali bebi ulje. Ili, nakapajte ulje za zanoktice na ivice nokta, i blago pogurajte veštački nokat drvenim štapićem za zanoktice. Ulje bi trebalo da popusti lepak.

Ukoliko je sama pozadina nokta bila lepljiva, i na taj način ste zalepili nokte, onda je proces skidanja mnogo lakši: samo potopite nokte u činijicu tople, sapunjave vode, u koju ste dodali malo bebi ulja (oko 10 minuta), i nokti će se sami brzo odlepiti.

Pročitajte još i: Vodič kroz svaki tip manikira – koliko traje i kako se skida

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!