“Cloud Skin”: Novi TikTok trend za kožu poput oblaka

cloud skin
Instagram/Printscreen

Blistava koža će uvek biti IN – postoji razlog zašto se ovaj “glass-skin” trend toliko dugo zadržao. Ali sada, “cloud skin” je trend koji smo zapazili na TikTok platformi i moramo priznati da smo oduševljeni. “Cloud Skin”, iliti “koža poput oblaka” ne spada u baš nove trendove, jer ga je pre par godina otkrio MAC šminker Dominic Skinner. Ali, sada ga je TikTok platforma učinila popularnim. O čemu se radi – saznajte u nastavku!

“Cloud Skin” – koža poput oblaka ili?

Posle najezde trendova koji promovišu kožu koja sija poput stakla, vode ili šljokica, korisnici su počeli sve više da pretražuju soft-matte alternative za ten. “Cloud Skin” trend se mnogo više zasniva na mekanom sjaju koji dolazi iznutra. Zamislite zrake sunca koji se probijaju kroz oblake  – to je efekat koji želite da postignete.

View this post on Instagram

A post shared by Kasey (@thefacebykase)

Trend kože poput oblaka se toliko razlikuje od svega što smo do sada videli – ovaj stil nege i šminke daje prelepu dimenziju koži, zahvaljujući mešanju skincare-a i šminke, kako bi se postigao nadrealni, anđeoski sjaj, umesto onog zaslepljujućeg. Zato se moraju mešati različite teksture proizvoda koje stavljate na kožu: zamislite dewy, blistavo i mat u jednom. Ovo je to što daje taj soft-fokus efekat, i sanjiv, “oblačan” izgled koži, koji je tako klasičan i lep.

Oblaci kao inspiracija

Samo bacite jedan pogled na društvene mreže, i biće vam jasno da je opsesija oblacima sve više prisutna – i u svetu mode i lepote. “Dreamy” vibracije deluju kao izlaz iz svakodnevnog života. Sve više proizvoda koji su inspirasani oblacima dolaze na police. Puderi, rumenila, pa čak i parfemi su kreirani sa oblacima na umu. Tako možete naći penasta rumenila, koja imaju mekane, paperjaste teksture, baš poput oblaka. Kameni beličasti puderi za fiksiranje šminke pružaju filterisanu kožu, koja daje baš ovaj “cloud” efekat. Lagane, prozračne mekane formule učiniće vašu kožu sanjivom i vazdušastom.

Kako do “cloud” kože – step by step

#1: Super hidratantna baza

Počnite sa veoma hidratantnom kremom za lice koju ćete naneti, kako biste pripremili kožu. Nakon toga, nanesite par kapi ulja za lice. Sada će vaša koža biti sjajna i vlažna.

@kosas The pressed powder you need for real-life dream skin ☁️ #cloudskin #cloudset #settingpowder #makeuptips #softskinhacks ♬ original sound – 🎶🎸💌

#2: Puder i korektor

Sada možete napraviti ujednačenu podlogu tako što ćete naneti toniranu ili BB kremu, za lagano prekrivanje. Potom, puder u kamenu je važan korak, za postizanje tog sanjivog, magličastog dodira na koži. Nabavite transparentni ili blago tonirani puder koji bluruje kožu, uklanja vlažnost, ali daje daj paperjasti dodir. Ovako ćete dobiti različite teksture na koži. Nanesite ga u udubljenja ispod obraza, na čelo i malo na nos i bradu.

Kako bi ovi mat delovi izgledali još kremastiji, dodajte malo tečnog korektora preko pudera, blendajući ga sunđerom ili četkicom. Potom, preko korektora nanesite još malo pudera u kamenu. Ovako ćete dobiti taj “fluffy”, dimenzionalni izgled oblaka.

@shoppersbeauty ☁️Cloud skin makeup tutorial!☁️ @chaneleliza (she/her) shares how to achieve the soft-focus, hazy, lit-from-within look. #ShoppersBeauty #ShoppersBeautyPros #cloudskin #MakeupTutorial ♬ original sound – shoppersbeauty

#3: Hajlajter

Mogli biste i ovde da završite ceo look, ali ako želite anđeoski sjaj kože, dodajte transparentni hajlajter bez šljokica na jagodice, usne i oči, i na Kupidonov luk iznad usana. Ako želite malo boje, dodajte tonirani balzam na usne.

Svaka tekstura se blenda jedna u drugu, bez očiglednih linija. Kada nanosite šminku za “cloudy” look, znajte da želite lagani i vazdušasti osećaj, a ne jak. Zato budite nežni sa slojevima i četkicama!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!