5 načina kako da lako i bez stresa odmrsite zapetljani lančić

zapetljani lančić

Svima nam se ovo desilo: izvadili smo omiljeni lančić koji dugo nismo nosili, kad odjednom, na njemu nekoliko čvorića, jer se nekako upetljao sam u sebe! Ne brinite, ovo se često dešava, maltene svaki put kada odložimo lančić u kutiju sa nakitom. Čvoriće ne smete vući niti kidati, jer ćete oštetiti ogrlicu. Zato smo pripremili nekoliko proverenih načina kako da efikasno i bez stresa rastpetljate omiljenu oglicu!

Zapetljani lančić: 5 načina da ga odmrsite bez muke

#1: Koristite bebi-puder

Prvo što želite da isprobate jeste bebi-puder! Stavite lančić na meku krpicu, pospite ga bebi-puderom i potom nežno pokušajte da olabavite čvoriće. Bebi-puder služi kao lubrikant između karikica lančića, koji će raspetljati čvorove, bez povlačenja. Ne smete biti grubi niti agresivni prema lančiću, jer potencijalno može pući. Kada ste konačno raspetljali lančić, otresite bebi-puder i to je to! Isperite ga pod česmom, jer tokom vremena, čestice pudera mogu delovati abrazivno.

#2: Potopite lančić u sapunicu

Ako imate tanani, nežni lančić koji se szapetljao, isprobajte trik sa sapunjavom vodom. Napunite činijicu sapunjavom vodom ili kondicionerom za kosu. Dok je lančić potopljen pod vodom, pokušajte da nežno raspetljate čvoriće – trebalo bi da je mnogo lakše pod vodom, uz pomoć sapunice. Potom isperite lančić pod tekućom vodom. Izbegavajte tečnosti za suđe i druge abrazivne agense, kako ne bi oštetili lančić.

Povezano: Kako da očistite nakit da sija kao nov?

zapetljani lančić

#3: Igla ili čioda u središte čvora

Iskoristite tanku iglu ili čiodu, ili čak tanki šrafciger da ga ubacite u sredinu čvorića. Potom, okrećite iglu kako biste olabavili čvor. Uz pomoć dve igle raspetljajte lančić. Zapamtite da morate biti nežni kada koristite metalne predmete, da ne biste oštetili ili slomili lančić.

#4: Bebi ulje ili maslinovo ulje

Ako nemate bebi-puder u kući, probajte bebi-ulje ili čak maslinovo. Ovo će podmazati ogrlicu na isti način. Umočite štapić za uši u ulje i potom natopite čvorić, kako biste ga olabavili. Za specijalno uporne čvorove, umasirajte ulje direktno na čvor, dok on ne popusti.

#5: Odnesite ga kod profesionalca

Ukoliko ne možete nikako raspetljati lančić, onda je vreme da posetite profesionalca. Zlatari imaju specijalne alate koji su namenjeni za ove svrhe, i oni će vam to učiniti bez oštećenja lančića. Ako ima dosta čvorića na lančiću, moguće je da će se on malo deformisati i iskriviti. Sve ovo može ispraviti zlatar, zato je profesionalac najbolje rešenje.

zapetljani lančić

Pročitajte još i: Nakit i koža – da li ste alergični na bižuteriju?

error: Content is protected !!