Hidrirana i blistava koža: 8 saveta za nanošenje tečnog pudera zimi

tečni puder

Nanošenje tečnog pudera je dovoljno teško i bez brige o zimskom stnaju kože. Tokom ovih 6 meseci godišnje (jesen + zima), naša koža biva suva, beživotna, peruta se i zateže. Ovo je sve rezultat ledenih vetrova, niskih temperatura i suvog vazduha. Ovako se vlaga iz kože izvlači, i izlaže suvom i vrelom vazduhu u zatvrenom prostoru. A najgore od svege je – kada nanesete tečni puder kako bi prikrio tretnutno stanje kože, dešava se da on zapravo naglasi ove suve delove i na kraju izgleda brašnasto i loše. Zato vam donosimo proverene savete profesionalnih šminkera kako da nanesete tečni puder tokom zimskog dela godine, za najbolji efekat.

Top saveti za tečni puder tokom zime

#1: Nanesite tonik pre šminkanja

Ukoliko imate suve perutave delove kože, koji se dodatno naglase uz tečni puder, očistite lice tonikom i tuferom, kojim ćete tako uraditi blagi piling i pokupiti sve odurmle ćelije sa površine kože.

#2: Nanesite kremu za lice pre nego što uđete pod tuš

Svi znamo da su jutra užurbana, ali evo kako možete učiniti da vam puder bolje stoji. Očistite lice i nanesite hidratantnu kremu PRE ulaska pod tuš, jer će vodena para učiniti da se krema bolje upije i prodre kroz kožu. Tako ćete dobiti hidrirano “platno” za tečni puder!

tečni puder

#3: Dodatno hidrirajte problematična mesta

Posle klasične kreme za lice, utisnite gustu, balzamastu kremu na mesta gde je to potrebno (tamo gde vam je koža suvlja i perutava) – tipično nos, obrazi, čelo. Pustite kremu da se upije i potom jednim slojem tanke maramice utisnite višak masnoće, pre nego što počnete da nanosite tečni puder.

Povezano: Ovo je 10 znakova da vam treba nov tečni puder

#4: Pređite na hidratantne prajmere

Ukoliko ste u rutini koristili samo silikonske, matirajuće prajmere – vreme je da ih zamenite hidratantnim. Oni će učiniti da vam tečni puder mnogo bolje stoji na licu, a pružiće hidrataciju i dugotrajnost vašoj šminki.

#5: Koristite tečne i krem pudere, a ne one u prahu

Kremasti i tečni puder zadržavaju više vlage i koži daju prelepi vlažni, hidrirani finiš. Zima je godišnje doba kada treba da izbegavate “powder foundation” formule pudera u kamenu. Njih sačuvajte za leto.

tečni puder

#6: Pomešajte hidratantni prajmer sa puderom

Ako nemate vremena da sačekate da vam se prajmer osuši, probajte ovaj trik: na nadlanici šake, pomešajte malo prajmera sa tečnim puderom. Ovako ćete dobiti lagani finiš, i hidrirajući sjaj koji traje celog dana. Plus – uštedećete vreme!

#7: Dodajte kap ulja za lice u tečni puder

Za maksimalni efekat hidratacije – pomešajte 1-2 kapi ulja za lice sa malo tečnog pudera, koji ćete naneti na lice. Ovako ćete dobiti glatki finiš pudera, a vaša koža maksimalnu dozu hidratacije i ishrane za zimske dane.

#8: Puder nanosite vlažnim beauty blenderom

Kada koristite beauty blender sunđer, nikada nemojte trljati lice, jer ćete ovako iritirati kožu i stimulisati njeno ljuspanje. Ovo je posebno važno tokom zimskih meseci, kada je koža osetljivija i suvlja. Radije, koristite vlažan beauty blender, kojim ćete utiskivati proizvod u kožu.

tečni puder

Pročitajte još i: Šminkeri otkrivaju – ovih 10 koraka je potrebno za savršeno nanet tečni puder

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!