Kada vam šminka izgleda loše: 8 znakova da vam treba nov tečni puder

tečni puder

Svaka od nas se susrela sa ovom situacijom: godinama smo verne jednom istom tečnom puderu, ali u poslednje vreme nam ten ne izgleda lepo sa njim. Pore deluju naglašenije, ten izgleda suvo i “ispucalo”, šminka kraće traje, i brzo prosijamo sa njim. Ovo su sve znakovi da je vreme da stari tečni puder zamenite novim!

Kako da znate da vam treba novi tečni puder?

#1: Pore izgledaju prošireno

Uloga pudera je da zakamuflira proširene pore, a ne da se “ugnezdi” unutar njih. Ukoliko se vaš puder uvlači u pore, i dodatno ih naglašava i čini optički širima, vreme je za nov puder!

#2: Koža vam deluje beživotno

Prirodna koža poseduje sjaj i blistavost, a tečni puder to ne treba da “ubije”. Zato ukoliko vam ten deluje matirano i beživotno poput lista papira, vreme je da razmislite o izboru tečnog pudera.

#3: Nijansa pudera odskače od boje vrata

Ovo već spada u pogrešno odabranu nijansu tečnog pudera, ali ne brinite – to je jedna od najčešćih make-up grešaka. Zato se tečni puder testira na viličnoj kosi, koja je blizu vrata, pa tako lako možete utvrditi da li se boje podudaraju.

Povezano: Šta to treba da ima onaj pravi tečni puder – 6 nepogrešivih fora da ga prepoznaš!

nijansa tečnog pudera

#4: Slabo prekriva nepravilnosti

Idealan tečni puder ima dobru pokrivnu moć, a to znači da vam ten izgleda glatko i bez vidljivih bubuljica, ožiljaka, fleka i diskoloracija. Ukoliko vam tečni puder ne pruža sve ovo, i morate ga nanositi u slojevima – zaboravite na njega i nabavite drugi!

#5: Puder vas pecka

Ukoliko ponekada osećate znakove iritacije ili neželjenog peckanja tečnog pudera na koži, znajte da to nikako nije dobar znak, te je vreme da ga se odmah rešite. On ne bi trebalo da se oseća na koži, niti da vas iritira. Sve ovo je znak da se u tečnom puderu nalazi neki sastojak koji vam ne odgovara.

Povezano: Kako da odaberete tečni puder prema tipu kože?

#6: Teško se nanosi

Ukoliko se svako jutro mučite sa aplikacijom tečnog pudera, deluje gušće, i teško se razmazuje, odmah ga bacite! Verovatno mu je prošao rok, ili je počeo da se kvari pre roka, usled neodgovarajućih uslova čuvanja (toplo i vlažno kupatilo.

nanošenje tečnog pudera

#7: Razdvaja se u bočici

Ako ste primetili da se puder počeo razdvajati u bočici, od ostatka formule, to je siguran znak da mu je prošao rok i da treba da ga bacite. Takav tečni puder može samo izazvati reakcije na koži.

#8: Imate samo jedan puder u kolekciji

Ako koristite samo JEDAN tečni puder tokom čitave godine, onda znajte da vam on neće odgovarati barem u jednom delu godine. Ovo važi i za odabir nijanse, ali i za teksturu formule: zato nabavite laganiji, prozračniji puder za leto, nešto tamnije nijanse nego obično, i jedan malo teži za zimu, svetlije nijanse.

Pročitajte joši: Vodeni, uljani i silikonski tečni puderi – u čemu je razlika?

error: Content is protected !!