Istine i zablude u vezi sa kožom

By  |  2 Comments

Svakodnevno negujemo svoju kožu, makar i nanošenjem samo kreme za lice. Da li radimo stvari na pravi način i da li zaista znamo ono što mislimo da znamo.

Tačno-netačno

1.Nebitno je kako nanosimo kremu za lice. Netačno! Jako je bitno. Nepravilnim nanošenjem i utrljavanjem kreme možemo pojačati lučenje kože i pojačati i stvoriti bore. Krema za lice se nanosi isključivo lepezatim pokretima u predelu obraza, a povlačenjem na gore u predelu vrata. Video kako se pravilno nanosi krema za lice možete videti OVDE.

2.Puder je štetan. Netačno! Današji puderi sadrže E vitamin, hidriraju kožu i sadrže UV zaštitu. Nataj način štite kožu od štetnog uticaja slobodnih radikala i sunca.

3.Ne treba koristiti antirid pre 30-te. Netačno. Rano korišćenje antirida čuva mladalački izgled kože i produžava vreme do nastanka prvih bora oko očiju. Naravno, antirid se bira prema godinama, jer ne treba koristiti isti antirid u 20-tim i 40-tim.

4.Hijaluron je štetan. Netačno. Hijaluron je prirodan sastojak kože, koji se vremenom troši  i koža gubi svoju elastičnost i mladalačku svežinu. To je sastojak koji najbolje vezuje vodu i daje hidrataciju i volumen koži.

5.Mezoterapija iglama je efikasnija. Netačno! Efikasnost i jedne i druge metode je jako velika. No needle metoda odlična je za one koji se plaše igala, jer je potpuno bezbolna.

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

2 Comments

  1. katarina

    09.08.2014. at 11:07

    Ja koristim antirid od 18.godine, naravno ….kao i dnevnu i nocnu kremu,Rezultate vidite na mojim fotkama, bolje da ne pricamo o godinama!!! Toplo preporucujem mladim devojkama i zenama da se redovno neguju jer kad se zapusti ili zakasni sa negom, nista ne pomaze….Inace sam veliki protivnik botoxa…Verujem, znam da se godine ne mogu sakriti, ali negovana zena u godinama izgleda lepse nego ona koja se podvrgava kojekakvim hirurskim intervencijama…..U ostalom lepota dolazi ,,iznutra,,…

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *