Da li je puder štetan?

Ovo je pitanje koje muči milione žena i većina bi na ovo pitanje odgovorila potvrdno. Greška. Upoznajte se sa puderom, prijateljem svoje kože.

Puder je koristan za našu kožu

Jedna od najvećih zabluda je da tečni puder loše utiče na kožu, čini je starijom i stvara bore. Puder je takve strukture da on hidrira i regeneriše kožu, a noviji i kvalitetniji puderi kožu štite i od UV zraka. Tako da je vaše lice zaštićeno od sunca, bilo leto ili zima.

Ono na šta posebno treba da se obrati pažnja je kako izabrati puder. Morate poznavati svoje lice i tip kože da biste mu pružile efikasnu zaštitu. Nije isto da li je koža suva, normalna, kombinovana ili masna. Pre svakog nanošenja pudera, nanesite odgovarajuću kremu za lice.puder-tecni

Danas postoje i proizvodi kao što su BB i CC kreme koji kombinuju tečni puder i kremu za lice u jedan proizvod. Imaju dobru moć pokrivanja a i dobro hidriraju kožu.

Ima li ipak malo istine u tome da je puder štetan?

Nije popuno bez osnove to što žene misle da je tečni puder naš neprijatelj. On to svakako može biti ako ne očistimo kožu kako treba pre odlaska na spavanje i ne dozvolimo koži da “diše”. Brojna istraživanja su dokazala da ukoliko biste puder ostavili mesec dana na licu, vaša koža bi bila izgledala čak do 10 godina starije.

Puder nam pomaže da budemo lepše i da nam ten bude ujednačeniji. Ali, svakako treba imati meru i izabrati pravu nijansu. Važno je da njegova boja potpuno odgovara vašem tenu i da ga nanesete umereno.

Ne plašite se da svakodnevno koristite tečni puder. On ne samo da nije štetan, već ako je kvalitetan može biti jako koristan za vašu kožu.

error: Content is protected !!