Šminkeri otkrivaju: Ovih 10 koraka je potrebno kako biste pravilno naneli tečni puder

tečni puder

Ako pogrešimo sa nanošenjem ajlajnera ili razmažemo karmin, te greške se lako poprave. Ali jedan make-up korak koji ne smemo da pogrešimo jeste nanošenje tečnog pudera. Jedan pogrešan korak i moramo obrisati sve sa lica, i početi sve iz početka. Kako biste osigurali da vam je ten perfektno našminkan svaki put, šminkeri otkrivaju kojih 10 koraka morate preduzeti.

Savršeno nanet tečni puder: step by step

#1: Počnite sa glatkom podlogom

Ako vam se koža peruta, ljušti ili je masna, ne možete očekivati da vam tečni puder stoji perfektno. Kako biste pripremile kožu pre nanošenja pudera, postarajte se da kožu lica ispilingujete jednom do dva puta nedeljno. Ovo će pomoći da uklonite suve delove, mrtve ćelije kože i višak sebuma.

#2: Hidrirajte kožu

Bez obzira na tip kože ili vrstu tečnog pudera koji koristite, hidriranje kože pre nanošenja šminke je ključno za ujednačen izgled pudera. Važno je da kreirate hidriranu podlogu, na kojoj se šminka neće uvlačiti niti skupljati u ružan “cake” efekat. Za suptilan sjaj kože, pre šminkanja nanesite serum sa vitaminom C i vodenastu gel kremu za lice.

tečni puder

#3: Pustite negu kože da se upije

Veoma je važno da se ne šminkate odmah posle nanošenja kreme za lice. Ako razmažete puder preko kreme koja je sveže naneta, rizikujete da dobijete muljav i štraftast ten, sa puderom koji neće dugo trajati. Posle mazanja kreme, uvek sačekate bar 15 minuta pre nego što nastavite na nanošenje pudera.

#4: Ne zaboravite prajmer

Ako želite da vaš tečni puder izgleda dobro u poslepodnevnim časovima, kao i kad ste ga tek naneli, postarajte se da koristite prajmer. Ovaj korak će učiniti da se tečni puder bolje zalepi za kožu, pružiće glaktu podlogu koja će držati šminku celog dana na mestu.

#5: Pronađite pravu formulu

Tečni puder dolaze u tečnoj, gel, prah i kremastoj formi, tako da je neophodno da pronađete najoblji finiš i teksturu za vašu kožu. Na primer – ne želite da slojevito nanesete puder u kamenu, ako je vaša koža veoma suva. Ako imate masnu kožu, najbolje je da se klonite kremastih pudera.

tečni puder

#6: Pronađite pravu nijansu

Kada birate tečni puder, probajte da uklopite boju sa vašim podtonom. Ovo će učiniti da puder deluje prirodno na koži. Po pravilu, osobe sa ružičastim podtonom kože bi trebalo da biraju pudere hladnog podtona, a oni sa žućkastim – moraju potražiti tople nijanse pudera.

#7: Koristite pravi pribor

Bilo da puder nanosite prstima, beauty blenderom ili četkicama, pribor za nanošenje igra veliku ulogu u tome kako puder izgleda na licu. Beauty blender je odličan za postizanje prirodnog, second-skin finiša, dok make-up četkica pruža veću pokrivnu moć. Ako koristite toniranu kremu, slobodno koristite ruke, samo neka budu čiste.

Povezano: Četke za tečni puder – ultimativni vodič kroz sve vrste i modele

#8: Nanesite kolor-korektor

Ako želite da pokrijete crvenun bubuljicu ili tamnu regiju ispod oka, najbolje je da probate kolor-korektor koji neutrališe tamne kolutove ili crvenilo. Generalno, zelene nijanse neutrališu crvenilo, a žute pokrivaju tamno plave modrice ili podočnjake.

tečni puder

#9: Prvo puder, pa onda korektor

Ovo može biti zbunjujuće, i dok različite tehnike odgovaraju različitim ljudima, znajte da korektor ide posle tečnog pudera. Na ovaj način ćete upotrebiti manju količinu proizvoda, a pored toga, korektor će posvetliti vaš ten sveukupno.

#10: Fiksirajte ten

Baš kao što prajmer “drži” tečni puder na koži, puder za setovanje ga produžava. Kada ste završili sa šminkanjem tena, pređite nekoliko puta preko lica četkicom koju ste lagano umočili u praškasti puder. Masna koža će posebno voleti ovaj korak, zato ga na preskačite.

Pročitajte još i: Da li i vi pravite ovih 7 grešaka kada nanosite tečni puder?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!