Da li i vi pravite ovih 7 grešaka kada nanosite tečni puder?

nanošenje tečnog pudera

Postizanje savršenog, a ujedno prirodnog tena je najbolja početna tačka svakog beauty look-a, ali mnoge od nas zapadnu u rutinu nanošenja tečnog pudera koja ne daje baš sjajne rezultate. Od biranja pogrešne nijanse, do nakupljanja pudera na suvim delovima, u nastavku donosimo najčešće greške koje smo svi nekada činili, a tiču se nanošenja tečnog pudera.

Gde grešite u nanošenju tečnog pudera?

#1: Ne pripremite kožu dobro

Najbolji način da dobijete onaj “ispeglani” finiš pudera na koži jeste da kožu jako dobro pripremite. Ako vam je koža suva, puder će se zakačiti za suve delove i naglasiti ih. Ako vam je koža masna, puder će samo skliznuti s lica. Kada nanosite tonik, serum i kremu pre pudera, ključna reč je – strpljenje. Ostavite svaki sloj da se upije 4-5 minuta, pre nego što krenete sa puderom. Ako sve nagomilate na koži u kratkom vremenskom roku, proizvodi će se samo zgrudvati na licu.

Za dobru pripremu suvljeg tipa kože pre tečnog pudera, predlažemo vam Skinology Hydro Force kremu za hidrataciju kože, a za pripremu masne kože, naš predlog je Skinology Oil Control gel-krema.

priprema kože za puder

#2: Nanosite preveliku količinu pudera

Ako volite da nanesete veću količinu pudera na lice, u nadi da će sve prekriti – sa sigurnošću vam možemo reći da će vam ten izgledati “cakey”. Bolje je da nanesete 2 tanka sloja pudera, nego jedan deblji, koji će delovati lepljivo i ružno. Kako biste izbegli naslojavanje tečnog pudera zarad bolje pokrivne moći, radije odaberite puder jače pokrivne moći, s koijm će vam trebati samo 1 sloj.

#3: Puder vam završi u liniji kose

Ovo je posebno neprijatan problem sa one dame sa plavom ili sedom kosom, jer vam koren kose blizu čela dobije narandžasti ton. Zato uvek nanošenje pudera počnite od sredine lica, i blendajte ga ka spolja. Dok dođete do područja poput linije kose i vilice, nećete imati mnogo proizvoda preostalog na četki. To je dobro rešenje da izbegnete naranžastu liniju kose od pudera.

Povezano: Kako se pravilno priprema lice za tečni puder?

#4: Puder vam se ne slaže sa vratom

Svi smo čuli make-up savet da puder uvek razvučemo i na vrat. Kako bismo izbegli da nam se puder ne slaže sa bojom vrata (koja inače jeste svetlija), uvek odaberite nijansu prema boji kože na liniji vilice. Nikad nemojte birati tamniji puder, jer ukoliko želite više boje i topline – uvek možete dodati bronzer.

nijansa pudera

#5: Ne koristite dobar pribor za nanošenje pudera

Važno je da razmislite koji pribor će najbolje raditi sa tipom pudera koji koristite. Četke za puder daju najbolje nanošenje, i ne upijaju proizvod, kao što to čini beauty blender sunđer. Zato su higijensko rešenje. Ali, kada ste završili sa nanošenjem pudera četkom, dobro bi bilo da višak pudera sa lica utapkate prstima! Ništa ne imitira kožu bolje od naših prstiju, stoga nežno pritiskanje lica će blago otopiti šminku unutar pora, za još prirodniji look!

Povezano: Prsti, četkica ili beauty blender – Šta je najbolje za nanošenje tečnog pudera?

#6: Nanosite korektor ispod tečnog pudera

Nagomilani tečni puder i korektor ispod očiju deluje “cakey” i privlači pažnju na bore i fine linije. Zamislite tečni puder kao airbrush retuširanje, a korektor kao alat za pokrivanje izolovanih “problemčića” na koži. Prevelika količina svakog proizvoda ispod očiju, na regiji gde je koža tanja, deluje “cakey”. Ako nanesete prvo korektor, uklonićete ga kada dodate puder. ZAto najpre nanesite puder, pa ćete onda videti gde vam je potrebno dodatne pokrivne moći.

#7: Ne fiksirate šminku kako treba

Setovanje šminke je važno kako biste osigurali da vam tečni puder na licu izgleda kao da ste ga tek naneli. Naravno, fiksirajte samo one delove lica kojima je to potrebno. Zadržite prirodnu svetlost i sjaj na visokim tačkama lica, odnosno na vrhovima jagodica – tu nanesite manje pudera za fiksiranje.

puder u prahu

Obavezno setujte T-zonu, i to transparentnim prahom, uz pomoć velike rastresite četke. Tokom dana, višak masnoće pokupite papirićima za matiranje lica.

Pročitajte još i: Kada vam šminka izgleda loše: 8 znakova da vam treba nov tečni puder!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!