5 skincare proizvoda koji su vam potrebni u 30-im godinama

30 godina

Kada je reč o skincare rutinama, dvadesete su godine otkrivanja nege, a tridesete su već dekada gde treba da imamo bolje znanje o tome šta radi za našu kožu, a šta ne. Kada započnete sa zdravim skincare navikama, poput svakodnevnog nanošenja SPF kreme, hidratacije i uklanjanja šminke – sigurno ćete preventivno delovati na mnoge znake starenja. U nastavku vam donosimo kojih 5 proizvoda za negu lica morate imati u 30-im godinama! Verujte nam – napraviće vam vidljivu razliku u nezi!

Must-have proizvodi za negu lica u 30-im godinama

#1: Noćna krema

Dok je hidratacija ključ u 20-im godinama, sada u 30-im je još važnija, tako da treba da potražite bogate kreme, losione i serume, posebno za noćnu negu. Noćna krema je sada obavezna, jer pomaže prirodni proces obnove ćelija tokom noći. Potražite kremu na bazi kolagena, hijaluronske kiseline, antioksidanata, koenzima Q10… Noćna krema će učiniti vaš ten glatkim i blistavim sledećeg jutra. Uzmite količinu zrna graška, ugrejte je među dlanovima i nežno umasirajte na celo lice pre odlaska u krevet.

noćna krema za lice

#2: Proizvod na bazi kiselina

Sećate se kako ste u 20-im godinama provodili svaki minut na suncu, kako biste dobili preplanuli ten? Velika je šansa da je ta praksa dovela do pojave tamnih fleka i pega u 30-im. Kako biste umanjili vidljivost fleka i pega, razmislite o uvođenju tečnih pilinga na bazi AHA kiselina. To može biti tonik ili serum, sa nižim procentom kiselina, koji deluje preko noći. Ujutru je obavezna SPF krema kao zaštita.

Mi vam predlažemo Skinology AHA tonik sa 5% voćnih kiselina.

#3: Ulje za lice

Stres od profesionalnih i privatznih obaveza se itekako prezentuje na koži lica, na na primer u vidu finih linija, umorne kože i beživotnog tena. Kako biste otklonili ovaj umor sa lica, ubacite ulje za lice u rutinun nege. Ne samo da nanošenje i masiranje ulja opušta lice, već koži daje boost koji joj oje potreban. Birajte lagana ulja, koja ćete umasirati u kožu u večernjoj rutini, nakon noćne kreme.

Povezano: Kompletna i pravilna nega lica u 30-im godinama – kombinovana koža

#4: Retinol

Ako želite da efikasno umanjite vidljive znakove starenja, upoznajte se sa zvezdom skincare nege – retinolom! Retinol je poznat po tome da smanjuje bore, fine linije, kao i tamne fleke, kontinuiranom upotrebom. Retinol se uvek nanosi noću, a posle njega je poželjna jača hidratacija, pošto ume da isuši kožu. Ako birate uljane seruma sa retinolom, oni će vam u isto vreme pružiti dozu retinola, ali i preko potrebnu hidrataciju.

Naša preporuka je Skinology RETINOL serum za lice, na uljanoj bazi.

retinol serum

#5: Krema za ruke

Ovo vam se može čini kao previše bazičan proizvod, ali da li ste znale da su ruke jedno od prvih mesta koje odaje vaše godine? Između svakodnevnog pranja ruku, korišćenja hemikalija i dezinfikovanja (hello 2020.), naše ruke trpe jako puno. Ako već ne koristite kremu na redovnoj bazi (ili samo tokom zime), uvedite je kao regularan skincare proizvod. Potražite kremu za ruke sa SPF faktorom, kako biste sprečili boranje i pojavu fleka na nadlanicama.

Mi vam preporučujemo Nail System Prima SUPER kremu za ruke.

krema za ruke

Pročitajte još i: 7 beauty navika koje morate usvojiti nakon 30-og rođendana!

error: Content is protected !!