Zaviri u svoju kuhinju i napravi jednostavne maske za lice

Sve mi u sebi ponekad gajimo određenu dozu lenjosti. Kada su u pitanju lepota i zdravlje, lenjost se ne oprašta! Za svega par minuta pripremite kvalitetne i jeftine prirodne maske za lice. Kao rezultat se dobija sveža, regenerisana i glatka koža.

Maske za lice – prema tipu kože

Maska za suvu kožu

Da povratite svom licu vlažnost, potrebna vam je maska za lice od žumanceta, kašičice meda i kašičice maslimovog ulja ili koja kap više u zavisnosti od toga koliko vam je koža suva.

Priprema: Sve ove sastojke dobro izmutiti, potom naneti na očišćeno lice. Ostaviti da deluje od 10 do 15 minuta i isprati mlakom vodom.

Maska za izrazito masnu kožu

Ako imate ovaj tip kože, potrebna vam je maska od banane, nekoliko kapi meda i soka od limuna.

 Priprema: Sve ovo sjediniti mućenjem, zatim naneti na lice, a može i na vrat. Ostaviti da deluje na licu 5-10 minuta i nakon toga isprati mlakom vodom.

Savet: Ukoliko već koristite neku svoju prirodnu masku za lice, dodajte u nju sok od limuna, pomoraandže ili grejpfruda. Agrumi se sastoje od kiselina koje uklanjaju masnoću sa vašeg lica.

Maska za čišćenje lica od mitisera i akni

Ukoliko imate ovih problema, maska za problematičnu kožu od belanceta i kukuruznog brašna je odlično rešenje.

Priprema: Belance mutiti sve dok se ne pretvori u penu, zatim dodati 2 kašike kukuruznog brašna i sve to sjediniti. Naneti na lice i ostaviti da deluje oko 30 minuta i isprati mlakom vodom.

Drage dame, bacite se na posao, napšravite neku od ovih maski za lice i budite zadovoljne sobom.

error: Content is protected !!