Kompletna i PRAVILNA nega lica u 30-im godinama – kombinovana koža

Dvadesete godine su prošle, i sve one loše stvari koje smo radile svojoj koži, poput spavanja sa šminkom, odlazaka u solarijum, neumerenog sunčanja, u tridesetim godinama ostavljaju traga. Sa ulaskom u tridesete, koža lica počinje polako da se menja, stoga se mora menjati i vaša rutina nege. Morate duboko osluškivati nove potrebe svoje kože, pogotovo ukoliko je kombinovana. Kako negovati lice u 30-im godinama, ako imate kombinovanu kožu – otkrivamo u tekstu koji sledi.

Šta je drugačije u tridesetim godinama?

Ako ste nekada čule od mame ili bake da “koža pamti” i niste verovale tome u dvadesetim, prve posledice brige o koži će se zaista ispoljiti u 30-im godinama. Ovo se pogotovo odnosi na pojavu prvih znakova starenja, koji mogu biti blaži ili jači, u zavisnosti od načina života, adekvatne nege ali i genetike. Zato je početak tridesetih godina idealno vreme da uvrstite anti-age proizvode.

Takođe, često se u ovim godinama dešava da koža jednostavno promeni svoj tip: nekada normalna koža u dvadesetim, sada može postati masnija ili suvlja. Takođe, koža više ne oprašta neumereni boravak na suncu: žene u tridesetim su mnogo više sklone flekama i borama nastalih kao posledica štetnog delovanja UV zraka. Stoga, obavezno uvrstite kremu sa zaštitinim faktorom u vašu rutinu! U tridesestim, koža počinje da gubi svoj sjaj, i često se dešava da nam ujutru ten deluje sivo i beživotno.

radiant-woman-putting-cream-on-her-face-wearing-a-headband-in-th.jpg

Kombinovana koža u tridesetim

Ovaj tip kože je veoma zahtevan za negu, jer morate negovati praktično dve zone lica: T zonu (čelo, nos i brada) koja se pojačano masti, uz pojavu mitisera, proširenih pora, i ponekad bolnih komedona, dok su obrazi često dehidrirani ili normalni. Stoga, osnova nege mora biti pravilno čišćenje lica i pora, kako biste uticale na smanjenje lučenja sebuma i omogućile sastojcima iz krema i seruma da bolje deluju.

Nega kože u tridesetim godinama

Čišćenje kombinovane kože

Iako imate kombinovan tip kože sklon mašćenju, nemojte koristiti agresivne proizvode za umivanje masne kože, koji su namenjeni tinejdžerima. Oni će vam isušiti kožu, a dehidrirana koža se mnogo više bora. Stoga, birajte blage umivalice, koje neće isušiti kožu, a temeljno će je očistiti od šminke i prljavštine. Ukoliko dosad niste koristile tonik, neka on postane deo svakodnevne rutine. Birajte blaže tonike za čišćenje, koji će nakon umivanja skupiti pore, izbalansirati pH vrednost kože, te će uticati na smanjenje lučenja sebuma.

Mi vam preporučujemo Prima Skinology Tonik sa hamamelisom, koji je idealan za čišćenje kombinovane kože u tridesetim godinama.

Beautiful woman with cotton pad

Krema za lice: hidratacija + UV zaštita

Za kombinovani tip kože preporučuju se kreme nemasne teksture sa izuzetnim hidrirajućim svojstvima, jer masna koža u tridesetim godinama može biti dubinski dehidrirana u isto vreme. Takođe vam je potrebna i odgovarajuća anti-age nega, koja sadrži aktivne sastojke poput: hijaluronske kiseline, koenzima Q10, peptida, antioksidanata, i ekstrakata poput ulja argana, chia semenki itd. Za dan birajte kremu koja sadrži zaštitni faktor, posebno u periodu od aprila do kraja septembra, kada je UV radijacija pojačana.

Što se tiče noćne nege, odaberite hranljive regenerativne kreme sa anti-age sastojcima koje će raditi na preventivi budućih borica.

Mi vam preporučujemo Prima Skinology Kremu sa arganom i kompleksom hijalurona, koju možete koristiti i kao dnevnu i kao noćnu, jer ima ujedno i hidratantna i regenerativna svojstva.

face cream in jars with urtica leaves

Ciljana nega: serumi

Krajnje je vreme da uvedete serume u svoju negu: oni sadrže aktivne sastojke u mnogo većoj koncentraciji nego kreme, tako da predstavljaju nezamenljiv korak u anti-age nezi. Radije se opredelite za kvalitetniji, skuplji serum, nego kremu.

Tekstura seruma će posebno odgovarati kombinovanoj koži – lagana, vodena tekstura neće opteretiti kožu sklonu mašćenju. Za tridesete godine, birajte serume sa hijaluronskom kiselinom, koji dodatno vlaže kožu – jer je hidrirana, elastična koža manje sklona boranju. Ukoliko ste pred kraj tridesetih, i primećujete da vam tonus kože opada (obrazi se pomalo počinju spuštati), uvrstite u negu jače serume koji sadrže kolagen, elastin, retinol, resveratrol iz grožđa itd.

Kao odličnu preventivu borama, savetujemo Prima Skinology Hydrofeel serum za lice sa hijaluronskom kiselinom.

Selection_014

 

Nega okoloočnog područja

Nadamo se da ste i u dvedesetim koristili posebnu kremicu za negu zone oko oka. Sigurno ste u spoljašnjim uglovima oka dosad primetili pojavu linijica, koje postaju sve izraženije posebno ako nosite tečni korektor svakodnevno. Sada, u tridesetim, kremu za hidriranje okoloočne zone zamenite antiridom, koji se bori protiv nastanka borica. Okoloočno područje je većini žena u tridesetim dosta suvo, te je poželjna hranljivija nega. Birajte antirid kremice koje ćete nanositi ujutru i uveče, a trebalo bi sadrže kompleks hijaluronske kiseline, peptide, koenzim Q10, vitamin C, ulje argana, noćurka, vitamin E, šea puter itd.

Mi vam predlažemo Prima Skinology Antirid kremu, koja osim kompleksa hijaluronske kiseline odlično hrani zahvaljujući šea puteru, ulju makademije, vitaminima i mineralima.

Predlog plus: Ukoliko tražite proizvode za kompletnu negu lica za kombinovanu kožu u tridesetim, za vas smo osmislili Clean&Care Beauty Box, za osnovnu i pojačamu negu lica, koji možete poručiti na Lepotica Web-shopu:

bb-30+ kombinovana-03
osnovna nega – Clean&Care Beauty Box 30+
bb-30+ kombinovana serum-02
pojačana nega – Clean&Care PLUS Beauty Box 30+

 

error: Content is protected !!