7 beauty navika koje morate usvojiti nakon 30. rođendana

beauty navike

Trideseti rođendan je velika prekretnica za vašu kožu – to smatraju i dermatolozi! Zato smatraju da je podizanje rutine nege na viši nivo veoma važno, baš kao i sve druge velike promene koje vam se dešavaju u životu (novi posao, brak, veza, dete, itd.). Prema istraživanjima, kvalitetan odabir nege u ovim godinama zaista igra jednu od najvećih uloga kada je reč u starenju kože i vašem izgledu u 40-im i 50-im godinama.

Beauty navike u tridesetim godinama

Najčešći problemi sa kojima se koža sreće ulaskom u tridesete su prve bore, fine linije, i pojava hiperpigmentacija. Srećom, ako na vreme započnete borbu protiv ovih “neprijatelja”, niko vam neće dati više od 25 godina! Ali samo ako usvojite ove beauty navike sa ulaskom u 30-e godine!

#1: Nanosite SPF kremu za lice cele godine

Ako ste jedna od onih dama je misle da je SPF krema za lice samo za letovanje – varate se! Ovo je posebno važno u 30-im, kada je koža sklonija razvijanju hiperpigmentacija (koje se posebno teško tretiraju) – zato je bolje sprečiti nego lečiti. Ako do sada niste našli idealnu kremu sa zaštitnim faktorom – danas na tržištu imate veliki izbor laganih tekstura prilagođenih svakodnevnom nanošenju.

Naša preporuka je Skinology Hidratantna SPF 25 krema za lice, lagane teksture.

beauty navike

#2: Antirid je obavezan

Koža oko očiju je najtanja koža na celom telu, a osim toga sadrži veoma malo lojnih žlezda koji je “podmašćuju”. Zato je okoloočna zona vaš prvi izdajnik godina! Sprečite lepezaste bore oko očiju uz obavezan antirid koji morate kupiti nakon 30-og rodjendana (ako već niste ranije, savetujemo ga od 25. goidne).

Mi vam predlažemo Skinology Antirid kremu, sa hijaluronskim kompelksom i biljnim uljima.

#3: Batalite maramice za skidanje šminke

Ovaj naizgled praktičan beauty proizvod je najveći neprijatelj kože u tridesetim godinama! S jedne strane, vlažne maramice ne mogu temeljno da očiste šminku sa lica, a sa druge razvlače i trljaju kožu lica koja je sklona boranju. Zato je idealni način skidanja šminke u ovoj deceniji metoda duplog čišćenja: najpre otopite svu šminku uljem za čišćenje lica, a potom se umijte penastim gelom za umivanje, prema tipu kože.

Povezano: “Double-cleanse” – duplo čišćenje kože za savršen ten

beauty navike

#4: Uvedite voćne kiseline tokom jeseni i zime

Tridesete godine su u doba prvih neželjenih pigmentacija na licu, ali i problema sa teksturom kože (uvećane pore, sitne bubuljičice, bora). Sve ove probleme možete rešiti preparatima na bazi voćnih kiselina koji sadrže glikolnu, mlečnu, jabukovu, bademovu kiselinu i na taj način vrše blagu ekfoijaciju površinskih slojeva kože.

Predlažemo vam Skinology Tonik za čišćenje kože sa 5% AHA kiselina.

#5: Vreme je za retinol

Tridesete su idealno vreme da anti-age negu shvatite ozbiljno, a u tome će vam pomoći retinol kao zlatni standard sastojaka koji imaju dokazano destvo na umanjenje bora, akni, i drugih problema kože. Retinol je derivat vitamina A, koji ubrzava prirodan proces smene novih i starih ćelija kože (a on se prilično uspori sa 30. rodjendanom), i tako rešava većinu problema kože.

Povezano: Sve što treba da znate o RETINOLU – top sastojak protiv akni i bora

#6: Nega vrata i dekoltea

Još jedan izdajnik vaših godina je vrat i dekolte! Ovo je takodje tanka i nežna koža na koju zaboravljamo dok negujemo lice. Zato spustite anti-age negu (serume i kreme) i na područje vrata. Vrat i dekolte uvek mažite pokretima odozgo na gore, kako biste prkosili gravitaciji koja neminovno počinje da utiče na opuštanje kože.

beauty navike

#7: Razdvojite dnevnu i noćnu negu

Ako ste do sada koristile jednu istu kremu ujutru i uveče – sada je krajnje vreme da uložite u dve odvojene! Ovo nije marketinški trik, već morate znati da je koži ujutru potrebna zaštita i hidratacija, a uveče regeneracija i pomoć u samo-obnovi. Različite potrebe kože ujutru i uveče dovode do potrebe za dva odvojena proizvoda za negu. Isto važi i za serum: ujturu birajte onaj na bazi hijaluronske kiseline, a uveče neki sa peptidima ili retinolom.

Pročitajte još i: Kompletna i pravila nega kože u 30-im godinama – kombinovana koža

Kompletna i pravilna nega kože u 30-im godinama – suva koža

error: Content is protected !!